Domatesli Konsome

Domatesli Konsome

Malzemeler

1 kg domates
3 diş sarımsak
1 demet yeşil soğan
3 dal taze fesleğen
1 çorba kaşığı zeytin yağı
Tuz
Karabiber

Yapılışı
Zeytin yağı tencere’de hafifçe ısıttıktan sonra içine ufalanmış sarımsak ve ince kıyılmış yeşil soğan konur. Hafif ateşte çevrilir. Domatesler ayrı bir kapta birkaç saniye için kaynar suya konur, sonra kolayca kabukları soyulur ve doğranıp soğan ve sarımsağın tenceresine eklenir. Tuz ve biber isteğe göre eklendikten sonra, tencerenin kapağı yarıya kadar kapanır ve 5-7 dakika boyunca daha ateşte tutulur.
Ateş söndürüldükten sonra ufalanmış fesleğen eklenir, kapak altında birkaç dakika kokusunu versin diye bekledikten sonra küçük kaselerde sıcak olarak servis edilir.
 
Üst