Çorbasız Olmaz

#1
Pırasa Çorbası


Malzemeler

3 kalin pirasa
1.5 çorba kasigi tereyagi
1 çorba kasigi zeytinyagi
1 ince dogranmis kuru sogan
1.5 su bardagi pirinç
4.5 su bardagi sebze suyu
Tuz,
karabiber
3-4 dal
maydanoz


Yapilis Tarifi



Pirasayi yikayip ince ince dograyin. Bir tencerede tereyagi ve zeytinyagini
kizdirip soganlari ve pirasayi ilave ederek kavurun.
Yikanmis pirinci ekleyip bir kaç kez karistirin. Sebze suyunu ilave edip kapagini
kapatin. Agir ateste 1 saat kadar pisirin. Tuz, biber ekin.
Üzerine kiyilmis maydanoz serpin. Sicak olarak servis yap.
Afiyet olsun.


Havuçlu Sehriye Çorbası


Malzemeler

1 Adet Havuç
1 Su Bardagina Yakin Tel Sehriye
1 Adet Sogan
1 Çorba Kasigi Margarin
1 Çorba Kasigi Un
6 Su Bardagi Su
Ince Kiyilmis
Maydanoz
1 Adet Limon
Tuz


Yapilis Tarifi


Margarini tavaya alip eritin. Sogani yemeklik dograyip hafifçe pembelestirin.
Üzerine 1 çorba kasigi un serpin. Birkaç dakika karistirin.
6 su bardagi su ve tuz ile rendelediginiz havucu tencereye alin.
Çorba kaynadiktan sonra sehriyeleri ekleyin. Pistikten sonra servis yaparken
üzerine ince kiyilmis maydanoz serpip servis yapin.
Afiyet olsun..



Güveçte Bugday Çorbasi


Malzemeler

6 su bardagi
tavuk suyu
1 kahve fincani
bugday
1 kahve fincani
misir
2 yemek kasigi margarin
2 bas sogan
1 adet limon
biraz
tavuk eti (beyazindan

Yapilis Tarifi


Bugday ve misiri temizleyip bol suyun içine atin, islanip iyice kabarsinlar.
Derin bir tencerede 2 kasik yagi eritin. 2 bas sogani da çok ince dograyin.
Tencereye koyup hafifçe pembelestirin.
6 bardak tavuk suyunu da tencereye koyup bugday ve misiri ilave edin.
Biraz tavuk etini içine didikleyin. Hepsini iyice pisirin. Bol limon suyu
ilavesiyle servise sunun.
fiyet olsun.A


Kuskonmaz Çorbasi




Malzemeler

1/2 kg
Kuskonmaz
Haslamak için :
1 litre su
50 gram tuz
1 limonun suyu
50 gram seker
70 gram un,
75 gram margarin
1 adet orta boy sogan,
Bir tutam dereotu
2 çorba kasigi çig krema,
Tuz


Yapilis Tarifi


1 litre suya, 50 gram tuz, bir limonun suyu, 50 gram seker ilave ederek
kaynamaya birakin.
Su kaynadiktan sonra kuskonmazlari suya atarak yarim saat haslayin.
Pistikten sonra çikartip süzün. Soguttuktan sonra ince küçük
küpler biçiminde dograyin.
Baska bir tencerede margarin ile yemeklik dogranmis sogani kavurun.
Unu ilave ederek, hafifçe sarartin, îçine kepçe kepçe su ilave edin.
Topaksiz kivam almasini saglayin.
Hazirlanan bu sosu çorba için kullanacaginiz suya ilave edin.
Kuskonmazlari tencereye alin. Çorba kaynamaya baslayinca kremayi ve
yeterli derecede tuzu ilave ederek lezzetlendirin.
Dogranmis dereotunu üzerine dograyarak servis yapin.
Afiyet olsun..
 
#2
Dediğine katılıyorum Öylesinem çorbasız olmaz helede kış günleri asla vazgeçmem çorbadan her gün yeni bir çeşit her gün yeni bir tat denemeye çalışırım ama hazır çorba diyenlere şiddetle karşı çıkıyorum el emeği kadar güzel olmuyor çünkü tariflerini en kısa zamanda deneyeceğim teşekkürler Öylesinem...
 
#9
Ellerine sağlık öylesinemmmm..

Sen o güzel ellerinle çorba tarifi atarsında ben denemem mi...

Teşekkürler canımm...
 
#10
mis gibi görünüyorlar değişik tatlar ama evde yapılan çorbaların yerini hiç bir şey tutmaz

bende denicem bi kaçını paylaşım için teşekkürler öylesinemmm
 
Üst