Çin Usulü Tavuk Kanadı

Çin Usulü Tavuk Kanadı



12 Adet tavuk kanadı
1/2 Kahve fincanı bal
Soya sosu
Tuz
Karabiber
Kırmızıbiber
Sosun bekletilme süresi : 2 saat

Hazırlanışı
Tavuk kanatlarının uç kısımlarında kalabilecek tüyleri temizleyebilmek için iki üç tanesini bir şişe takarak aynı anda tütsüleyebilirsiniz(pırcalayabilirsiniz).
Pırcaladığımız tavuk kanatlarını bir kaşık unla ovalayarak oluşan siyah noktaların kaybolmasını sağlayın.
Soya sosu ve balı bir çorba kaşığı suyla birlikte bal iyice eriyinceye kadar çırpın.
bu karışıma tuz, karabiber ve kırmızıbiber ekleyerek bir sos hazırlayın.
Sos kasesini kapakla kapatarak buzdolabında 2 saat bekletin.(sosu önceden yapıp dinlendirirseniz sizin için daha kolay olur).
Tavuk kanatlarının iki tarafını da bu sosa batırın.
Isıya dayanıklı bir cam tepsiyi sıvıyağ ile yağlayın ve soslu kanatları tepsiye dizin.
Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.
Çin usulü tavuk kanadını, kabuklarıyla birlikte fırında pişmiş taze patatesle, baharatlı pilavla veya haşlanmış mevsim sebzeleriyle servis yapabilirsiniz.
 
Tavuk kanadına bayılırım hele birde ızgara ise lakin; soya sosunu pek sevmem :(

Bal ile karışınca belki tadı ilginç olabilir

Lider pişirince tadına bakarız artık

Ellerinize saglık Ezlem
 
Değişik bir tarife benziyor. Derisi yüzünden pek kanat sevmem ama lider abim yapınca bende bi tadına bakayım bakalım.
 
Öyle yemek tarifiyle olmaz ezlem.
Yapacan ve bizi davet edecen ki bakalım nasıl olmuş
Bilgi için teşekkürler..
 
Üst