Çilek reçeli

#1
Çilek Reçeli tarifi



Malzemeler :
1 kilogram çilek
1 kilogram toz şeker
1/2 limonun suyu

Hazırlanışı :
Çilekleri ayıklamadan su dolu bir kaba koyun ve meyvaları zedelemeden yıkayın. Süzgece alın. Süzüldükten sonra ayıklayın.Daha sonra büyük bir tencerenin içine bir kat çilek, bir kat şeker olmak üzere kat kat döşeyin. Oda sıcaklığında bir gece bekletin. Ertesi gün çilekleri kısık ateşte, taneleri ezmeden dikkatlice karıştırarak 15-20 dakika kaynatın.
Delikli bir kepçe yardımı ile taneleri başka bir kaba alın. Kalan çilek şurubunu kıvama gelinceye kadar kısık ateşte kaynatmaya devam edin.

Şurup kıvama gelince çilek tanelerini tekrar içine boşaltın ve 5 dakika sonra yarım limonun suyunu ilave edip bir taşım kaynatın.
Delikli kepçe yardımıyla oluşan köpükleri aldıktan sonra soğumaya bırakın. Soğuyan reçeli kavanozlara alın.

AFİYET OLSUN
 
Moderatörün son düzenlenenleri:
#3
ben de çok severim ayrıca benden bir tüyo ezlemcim kavanozlama işleminden sonra ağzı kapalı olarak güneşte beklet 2 gün
 
#4
Vişne Reçeli


Malzemeler


Visne:1kg
Seker:1.15ogr
Limon:1ad

Yapilis Tarifi


Visnelerimizin çekirdeklerini çikartalim.
Visnelerimizi bir kaba koyup 150gr sekeri ekleyip yarim saat
sulanmasi bekleyelim.
Visnelerimiz sulandiktan sonra tenceremize koyup sekeri
ilave edip agzi açik sekilde kaynatalim bir, birbuçuk saat kadar
ve sik,sik köpügünü alalim reçelimizin rengi bozulmasin.
kaynayip soguduktan sonra kavonozumuzun kuru olmasina
dikkat edelim.
Kavonozumuzun kapagini kanynar suda bir kaç dakika kaynatip
kurulayip hemen kapatalim ve ters çevirip günes görmeyen bir
yerde en az on bes gün dinlendirelim.
Afiyet olsun...


Portakal Reçeli



Malzemeler

Portakal:1kg
Seker:1.250gr
Limon:1ad
Kavonoz:1ad (kapakli)

Yapilis Tarifi


Portakallarimizi kabuklarini kabak çizecegiyle çizip yarim saat
suda bekletiyoruz eger kabak çizecegi yoksa streç'leri kesmek
için tirtilli seritleriylede çize bilirsiniz.
Portakallarinin kabuklari acimsi tatdadir acimsi tadi kabuklarini
çizerek ve suda bekleterek hepsini olmasada büyük bir kismini
yok etmis oluruz.
Portakallarimizi kabuguyla dograyalim küp,küp.
Dogradigimiz portakallari 250gr sekerle karistirip sulanmasi
için yarim saat bekletelim.
Yarim saat geçtikten sonra portakallarimizi tencereye koyup
sekeri ilave edip kapali bir tencerede kaynatalim bir saat kadar.
Unutmayalim arasira tencerenin kapagini açip kögüklerimzi alalim
reçelemizin rengini bozar.
Reçelimizi kaynattiktan sonra kapagi kapali bir sekilde bir gün
bekletelim.
Tekrar kaynatalim neden çünkü portakal çabuk özlesmez
ve sulu bir kivami olur.
Reçelimiz soguduktan sonra kavonozumuzun kuru olmasina dikkat
edelim sekerlenme yapabilir.
Kavonozumuzun kapagini kaynayan suya atip bir kaç dakika
kaynatalim.
Kapagimizi kurulayip hemen kapatalim ve ters çevirip günes almayan yerde en az on gün dinlendirelim.
AFIYET OLSUN...


 
Son düzenleme:
#7
Ayva Reçeli


Malzemeler
1.5 kg ayva
1.5 kg şeker
6 su bardağı su
2 çorba kaşığı limon suyu

Hazırlanışı
Ayvaların kabuklarını soyup, ikiye bölün, çekirdekerini ve çekirdek yatağını çıkarın. Ayvaları yarım santim genişliğinde parçalara doğrayın. Bir tencereye altı su bardağı su koyup, ayvaları bu tencereye atın. Ayvalar yumuşayıncaya dek haşlayın. Sonra şekeri katın ve karıştırarak şekeri eritin. Reçelin şurubu koyulaşıncaya dek tenceredekileri kaynatın. Şurup kıvamını bulduğunda, iki çorba kaşığı limon suyunu katıp, biraz karıştırın. Bir taşım kaynattıktan sonra tencereyi ateşten alıp, soğumaya bırakın. Sonra kuru cam kavanozlara boşaltın, soğuduğunda kavanozların kapaklarını kapatıp, serin bir yerde muhafaza edin.
 
Üst