Çiğ börek nasıl yapılır resimli


resimli Çiğ börek tarifi

Malzemeler :

* 2,5 Su B. Söke Un
1 Yumurta
2 Çorba K. Yoğurt
1 Çay K. Tuz
1 Çay K. Karbonat
Su
* İç Harcı İçin:
1 Soğan
300 Gr. Kıyma
Tuz
Karabiber
* Kızartmak İçin:
Sıvıyağ

Hazırlanışı

Unu karıştırma kabına alın. Karbonatı ve tuzu serpin. Ortasına yumurtayı kırın. Yoğurdu ilave edin. Ortasından yoğurmaya başlayın. Kıvamına göre su ilave edin. Kulak memesi kıvamında hamuru elde ettikten sonra merdaneyle açın.Tatlı tabağı büyüklüğünde yuvarlaklar kesin.

Harcı için ince ince kıydığımız soğanları, kıymayı, tuzu ve karabiberi ayrı bir kapta karıştırın. Yumuşak olması için biraz su ilave ederek karıştırın. İç harcı hamurların içine paylaştırın ve kenarlarını kapatın. Kızgın sıvıyağda hazırladığız börekleri kızartın.
 
Üst