Cevizli İncir Dolması




Malzemeler:

12 adet kuru incir

12 adet ceviz içi

1 kg toz şeker

1 litre su

½ limon



Şurup:

Tencerede 1 kg şeker, su ve limon suyunu bir taşım kaynattıktan sonra ocaktan alın.

Hazırlanışı:

İncirleri ortadan ikiye kopmayacak şekilde kesin. Ilık suda 2-3 dakika bekletin. Suyunu süzdürdükten sonra içlerini cevizle doldurun. Fırın tepsisine dizip üzerine şurubu dökün. 150 derecede 45- 50 dakika üzeri renk alıncaya kadar bekletin. Soğuyunca servis edin.

 
Moderatörün son düzenlenenleri:
Marifetli arkadaşım benim. Çok hoş bir tatlı
yapmışsın. Ellerine sağlık.
Mükemmel görünüyor
 
harika bir tatli kilo sorunu olmasa hemen simdi yapar yerdim:))) emegine saglik arkadasim tesekkürler...
 
Yarın üşenmez isem yapacagım ve oturup afiyetle yiyecegim

Harika bir tatlıdır. Ellerinize saglık Yaren
 
selam yaren

tskrlr ellerine saglik bizde sütle pisiriyoruz yaren ayni tatliyi oda degisik oluyo bide öyle dene istersen
 
Offffffffffff Yarenim yaaaa. Ben çok severim bu tatlıyı. Yapmayı beceremem ama kayınvalidem yapar bende yerim.
 
Incirin yasini yemeyi tercih etsemde bunlarda cok güzel görünüyorlar ,emeklerine saglik Yarencim tesekkürler:)
 
Of yaa tamda bütün kiloları vermişken Yarenim bu hiç olmadı canım dayanamadım hemen yapcam çok marifetlisin çok eline sağlik canimmmmm........
 
Üst