Bugünkü Menümüz

Belinay İçin



Yayla Çorbası

Malzemeler:

1 yemek kaşığı un
1 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı pirinç
1 yumurta
1 yemek kaşığı margarin
1 yemek kaşığıkuru nane
tuz
kırmızı biber
Yapılışı:

10 su bardağı kadar kaynamış olan suya yıkanmış, ayıklanmış pirinçler atılır ve pişinceye kadar kaynatılır.
Diğer taraftan yumurta sarısı, yoğurt, un bir kasede iyice çırpılır.
Çorbanın suyundan yavaş yavaş alınıp bu karışıma ilave edilir.
Hafifçe sulanan bu karışım ılınmış olan çorbaya ilave edilir ve 1-2 taşım kaynatılır.(ben naneyi bu aşamada ilave ediyorum.Naneyi yağda kavurmuyorum.)
Ocaktan alınır ve tuzu ilave edilir. Eğer öncesinde ilave edilirse çorba kesilir.
Üzerine kuru nane veya hafif kırmızı biberli yağ kızdırılarak gezdirilir.


Tual için




Sigara Böreği

Malzemeler :

3 yufka
250 gr. beyaz beynir (yağlı)
3-4 dal dereotu (isterseniz)
yarım demet maydanoz
2 su bardağı sıvı yağ (kızartmak için)
Yapılışı :

Yufkaları16 pasta dilimi şeklinde kesin.
Peyniri çatalla ezin, maydanozu ve dereotunu ince ince kıyın, peynirin içine ilave edin, hepsini karıştırın.
Yufkanın bir üçgen parçasının geniş tarafında malzemeden bir tatlı kaşığı koyun, iki tarafını kıvırın (sağ ve sol tarafından birer cm. içe katlayın) ve çok sıkı olmadan 2 cm. genişliğinde olacak şekilde sarın, sivri ucuna 3 cm. katla fırça veya elinizle ıslatın ve sonunda kadar sarın.Böylece malzeme dağılmadan kızartabilirsiniz.
Hepsini böylece sardıktan sonra harlı ateşte pembe kızartın. Kızarttığınız böreklerin yağını alması için servis tabağına peçete kağıdı koyup böreklerini üzerine dizebilirsiniz.

Ezlem İçin



İçli Köfte
Malzemeler;

- 2 su bardağı ince bulgur
- 1 orta boy soğan
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1,5 su bardağı irmik
- 1 dolu tatlı kaşığı tuz

İçi için;

- 1/2 kilo kıyma
- 125 gr margarin
- 4 orta boy soğan
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1 tatlı kaşığı karabiber, tuz
- 1 çay kaşığı kimyon

Yapılışı;

- Bulguru 1 su bardağı su ile ıslatın. 1 saat bekletin.
- İrmiği ıslatın. Ama çok fazla sulu kalmayacak. Islanmış şekilde bırakın.
- Soğanı süresonunda bulgurun üzerine rendeleyin.
- Kimyonu, salçayı ve tuzu ekleyin.
- İyice yoğurun. Malzeme iyice özleşince irmiği ekleyin. İrmiğide ekledikten sonra yoğurun.
- Kıymayı margarinle kavurun. Pişince soğanı yemeklik doğrayıp ekleyin. 2-3 dk kavurun. Baharatları ekleyin. Soğumaya bırakın.

Bu da kendim için



İrmik Helvası

2 kaşık dolma fıstığı

- 2 su bardağı irmik

- 3 su bardağı süt

- 1,5 su bardağı şeker

- 100 g. margarin



Tavada margarini kızdırın, fıstıkları yağda biraz kavurun, üzerine irmiği ekleyerek fıstıkların rengi kızarıncaya kadar kavurmaya devam edin. Ayrı bir kapta süt ile şekeri karıştırın, kavrulmuş irmiğin üzerine yavaş yavaş dökün. Biraz karıştırıp ateşi kapatın ve irmik sütünü çekene kadar tencerenin kapağını kapalı olarak bekletin.
 
Menümüz harika ellerine sağlık WİSHEzlem afiyetler olsun içli köftelerde harika görünüyor
 
eline sağlık wish
iyide bu azcık yemeği ne ben duyarım ne de ezlem
bana ne ben anlamam bana da bari bi balık pişirin yaw

 
olmaz komşuda pişen bana tek düşsün halah kimseye fermem

aşk olsun bluem. Bunlar komşuda pişer size de düşer hesabı.
 
Wish Menü gerçekten harika ama ben burada Ana yemeği göremedim
Çorba ,sigaraböreği,içli köfte ve tatlı Karnımda nasıl acıkdı ah ahhh:f65::f66:
 
Ya wishim benim liste sanki daha uzundu hem discooyla benim istakozu göremedim..:)Discoo sen nere kayboldun ayrıca hani şuracıga tokyaya bir yılan çorbası içimeye gidip geliverektik bulamadım seni..

Ayrıca tualle benim lahmacunla ayranda yokk..Hoş tual ben istemem demişti hepisini ben yerim demiştim sonunda ama olsun..Bide yalnış hatırlamıyorsam bide mercimek corbası iştemiştim aa adanada vardı dahada istemiştim ama unuttum şimdi istediklerimi bide wishim sonuna benim 2 paket sigaramı ve türk kahvemi eklemeyide unutmuşsunn..:) :) :)
 
Üst