Brüksel Lahanalı Mantar

Brüksel Lahanalı Mantar Nasıl Yapılır?




Malzemeler



2 adet havuç
1 kg taze mantar
500 gram brüksel lahanası
Yarım su bardağı zeytinyağı
15 adet arpacık soğan
3 adet biber
4 diş sarmısak
Yarım demet maydanoz ve dereotu
1 çorba kasığı limon suyu
Kimyon, kekik, tuz


Yemeğin Tarifi



Tencereye yağı alın. Temizlenmiş arpacık soğanları, küp biçiminde doğranmış
havucu ekleyin. Soğanlar pembeleşene dek kavurun. Mantarları yıkayıp saplarını
kesmeden bütün olarak, brüksel lahanası ile beraber soğanlar ilave edin.
Sebzeler bıraktığı suyu çekene kadar pişirin. Kiraz domatesleri de tencereye alın.
Biberleri irice doğrayıp ekleyin. Gerekirse su ilave edin. 7-8 dakika pişirin, ince
kıyılmış sarmısak, kesme seker, kekik ve kimyonu, limon suyu ve yeterince tuz
ile tencereye ilave edin.

Bu süre sonunda tencereyi ocaktan alın İnce kıyılmış maydanoz ve dereotunun
yarısını ilave edip karıştırın. Tencerenin kapağını kapatıp yemeği soğumaya
bırakın. Servis tabağına alın. Üzerine kalan maydanoz ve dereotunu serpip
servis yapın.

Afiyet olsun...
 
Moderatörün son düzenlenenleri:
Üst