Boşnak Böreği






Malzemeler :
5 su b.un
1 çay b.sıvıyağ
tuz
su

İç harcı için:
beyaz peynir
maydonoz

Üzeri için:
1 yumurta

Hazırlanışı :
5 su b. un karıştırma kabına alınır. Üzerine tuz, su ve sıvıyağ alınarak kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlanır.Hazırlanan hamur 5 bezeye ayrılarak açılabildiği kadar açılır. Daha sonra üzerine sıvıyağ gezdirilerek biraz da elle açılır. Daha sonra maydanoz ve peynir ile iç harç hazırlanır. Hazırlanan harç hamura yayıldıktan sonra bir ucundan kıvırmaya başlanarak sarılır. Bütün hamurlar için aynı işlem tekrarlanır ve dolama börek gibi yağlanmış tepsiye dizilir. Üzerine yumurta sürülerek 170 derecede pişirilir.

Afiyet olsun .
 
Yine açım ve yine aynı hatayı yaptım daldım buraya

Çok güzel görünür valla siz yapsanız da bende yesem

Ahanda! teşekkür eder kaçarım buradan Berfin
 
Çok güzel görünüyor... Oruçlu oruçlu ben de girdim baktım konuya canım çekti

Teşekkürler Berfin...
 
nasıl yanii bizmi açacağız birde yufkayı :(
hazır yufkayla olmuyor muymuş bu börek yaaaa ala alllaaaa
amma marifetli bayanlar varmış bu boşnaklarda
 
Sahura az kaldı. Benim börek yapıp getirecek komşumda yok ama iyi ki bu topic var.
Harika gözüküyo valla. Eline sağlık berfin
 
Üst