Borani




Malzemeler


1 Kg Ispanak
1 Çay Bardağı Sıvıyağ
3 Çorba Kaşığı Un
2 Çay Bardağı Süt
1/2 Çay Bardağı Su
Tuz
Yoğurt ve Sarmısak
1 Çorba Kaşığı Salça
1 Çorba Kaşığı Tereyağı


Yemeğin Tarifi


Ispanakları bol suyla birkaç kere yıkayın. Yapraklarını dallarından ayırın.
Bir tencerede, bir miktar tuzlu suyu kaynatın. Ispanakların yapraklarını
kaynayan suya atıp, 4-5 dakika kadar pişirerek yumuşatın. Delikli kepçeyle
çıkarın. Bir süzgecin içine koyarak fazla suyunu salmasını bekleyin.
Küçük bir tencereye bir çay bardağı sıvı yağı koyun. İçine unu ilave edin.
Sürekli karıştırarak un pembeleşinceye kadar kavurun. Süt ve suyu ilave
edin. Bu karışım koyu muhallebi kıvamına gelince içine ıspanakları ekleyin.
1 dakika kadar birlikte kavurduktan sonta ateşten alın.
Üzerine sarmısaklı yoğurt yayın. Salçayı tereyağıyle birlikte biraz pişirin.
Yemeğin üzerine sosu gezdirip, servis yapın.
 
Üst