Balkabağı Çorbası

#1
Balkabağı Çorbası





Malzemeler


1300 gr Balkabağı
4 Su Bardağı Süt
1 Su Bardağı Su
1 Soğan
4 Yemek Kaşığı Krema
2-3 Diş Karanfil
Yarım Demet Dereotu
Tuz, Karabiber
Toz Müskat
Kreton Ekmek (üzerine)


Yemeğin Tarifi


Balkabağını soyup ufak dilimleyin ve derin bir tencereye alın. Üzerine sütü ve suyu
ilave edin. Tuz, biber, müskat, soyulmuş soğan ve karanfilleri ekleyin. Kabaklar
iyice yumuşayana kadar en az 40 dakika kaynatın.

Ateşten alınca soğan ve karanfilleri çıkarın. Kalan çorbayı mikserden veya tel
süzgeçten geçirin. Sıcak olarak tabaklara paylaştırın.

Her tabağa bir kaşık krema, bir tutam ince kıyılmış dereotu ve kreton ekmekler
ilave edip hemen servis yapın.

Not: Kabakları düdüklü tencerede pişirebilirsiniz. Ancak bu durumda pişirme
süresini kısaltmalısınız.

Afiyet Olsun.
 
Üst