Balık Kroket




Malzemeler


2 adet patates
2 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı süt
2 adet taze soğanın yeşil kısmı
1 kg haşlanmış kefal
1 tutam kakule
1 tutam kişniş
1 tutam karanfil tozu
1 tutam kimyon
1 tutam tarçın
1 tutam tuz
2 adet yumurta
Yarım su bardağı su
Galeta unu

Kızartmak için: Sıvı yağ



Yemeğin Tarifi


Patatesleri bol suda yumuşayana dek haşlayın. Kabuklarını
soyduktan sonra bir çatal yardımıyla ezin. Üzerine 2 çorba kaşığı tereyağı ve 1 su bardağı
sütü ilave edin. Kıvamına gelene dek çatal ile ezmeye devam edin.

Küçük parçalar şeklinde kestiğiniz kefali ve soğanların yeşil kısımlarım, kakuleyi, kişnişi,
kimyonu, karanfil tozunu, tarçını ve tuzu patates püresinin üzerir ekleyin. Malzemeler
özleşene dek yoğurun.

Ceviz iriliğinde parçalar koparıp elinizle şekil verin. Ayrı bir kap yumurta ve suyu karıştırın.
Kroketleri önce bu karışma sonra galeta ununa bulayın. Kızgın sıvı yağda kızartıp sıcak
servis yapın.

Afiyet olsun.
 
Üst