Baharatlı Tavuk

Baharatlı Tavuk




Malzemeler

4 adet tavuk göğsü
1 dal fesleğen
1 dal adaçayı
1 çorba kaşığı beyazbiber
1 çorba kaşığı kırmızıbiber
1 çorba kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı pul kırmızıbiber
Sıvı yağ (kızartmak için]

Hazırlanışı

Fesleğen yapraklarını ve adaçayını ince kıyın. Beyazbiber, kırmızıbiber, kimyon, kekik ve
pul biberle karıştırın.
Tavuk göğüslerinin üzerine bıçakla derin kesikler yapın. Üzerlerini yağlayıp baharatlı otlu
karışıma bulayın. 15 dakika bekletin. Tavukların iki tarafını kızdırılmış sıvıyağda kızartın.

Sosu için, küp şeklinde doğranmış biberi, ince kıyılmış soğanı ve küp şeklinde doğranmış
salatalığı bir kaseye koyup karıştırın.
Avokadoyu soyup, çekirdeğini çıkardıktan sonra küp şeklinde doğrayın.
Kararmaması için üzerlerine limon suyu gezdirip, sebze karışımına ekleyin.
Sirke, şeker , tuz ve karabiberi de ilave edip karıştırın.
Sosu servis tabağına alın, üzerine kızarmış tavukları koyarak servis yapın.
 
Moderatörün son düzenlenenleri:
ellerine sağlık ÖYLESİNE kahvelerinizde benden arkadaşlar yemeğin üzerine harika gider afiyet olsun
 
Elbette beklerim Ezlem

Bir akşam iftar yemegi vermeliyim dimi artık, siz dostlar bir tavukla geçiştirilmez ki

Aynsem' im de kahvelerimizi yapmış, ellerinize saglık

Yemek arkasından çaylarımızı da yapar diye umuyorum
 
Son düzenleme:
Üst