Baharat Seçimi

#1
Lezzetli yemek, hamur işi hatta tatlı çeşitlerinde baharat tercihi çok önemli. İşte baharatların uyum sağladığı sebzeler ve baharat çeşitleri:

Bakla: Dereotu, maydanoz, adaçayı

Bezelye; Maydanoz, dereotu, nane

Çorbalar: Fesleğen, maydanoz, kekik, nane

Salatalar: Kara biber, kekik, maydanoz, nane, reyhan, soğan, sarımsak

Komposto: Karanfil, tarçın, vanilya, zencefil

Havuç: Mercan köşk, maydanoz, dereotu, soğan sarımsak

Hamur işleri: Dereotu, karabiber, susam, maydanoz

Kabak: Dereotu, maydanoz, fesleğen, taze soğan

Kabak: Dereotu, maydanoz, fesleğen, taze soğan

Kuru fasülye: Adaçayı, kırmızı biber, sumak kimyon, karabiber

Marul: Fesleğen, maydanoz, dereotu, kekik, nane

Mercimek: Soğan, sarımsak, kimyon, nane, defne

Nohut: Soğan, sarımsak, kara biber

Pirinçli tatlılarda: Tarçın, karanfil, vanilya, Hindistan cevizi

Pirinçli tuzlular: Safran, nane, yenibahar, tarçın, karabiber, maydanoz, dereotu

Tatlılar: Tarçın, karanfil, zencefil, kakule, vanilya, kakao

Ekmekler: Çörekotu, susam, zencefil, mahlep, haşhaş
 
#4
mercimekle,nohudada sarımsak koyulduğunu yeni duydum hatta duymamış gibi yapmayı yeylerimm..:)

Teşekkürler gazel..
 
Üst