Bademli ve Kaşar Peynirli Karışık Sebze

Bademli ve Kaşar Peynirli Karışık Sebze



Malzemeler

800 gr Patates
200 gr Bezelye
1 Adet Soğan
100 gr Jambon
1 Adet Mozzarella ya da Dil Peyniri
4 Adet Domates
60 gr Badem
Maydanoz
Etsuyu
Rendelenmiş Parmesan Peyniri Veya Eski Kaşar
Tereyağı
Tuz, Karabiber

Hazırlanışı

Bir tavaya koyduğunuz 20 gr (1 Çorba kaşığından biraz fazla) tereyağında, doğranmış
soğanı öldürün. Bezelyeleri tuzunu ve karabiberini ekleyip birkaç dakika karıştırarak
pişirin Patatesleri yıkayıp soyduktan sonra ince ince dilimleyin.

Yağladığınız bir fırın tepsisinin dibine ilk patates katını dizin.
Üstüne bezelyelerin yarısını, dilimlenmiş mozzarelle ya da dil peynirinin yarısını,
küp şeklinde doğranmış domates ve jambonun yarısını döşeyin.

Tuz, karabiber ilave ettikten sonra ikinci patates katını dizin. Diğer malzemelerin kalanını
da aynı sırayla koyup işlemi bitirin. Tüm yüzeyini 2 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz, ince
dilimlenmiş badem ve 2 çorba kaşığı parmesan peyniri ya da eski kaşar rendesiyle kaplayın.
Tüm malzemenin üstüne 4 kepçe etsuyu döktükten sonra kabı, önceden ısıttığınız 180
derecelik fırına verin. 45 dakika sonra çıkarıp aynı kapta servis yapın.
 
Üst