Afiyet Olsun

#1

---TİRAMİSU---



Malzemeler

1 Adet hazır kakaolu kek
3 Çorba kaşığı nescafe
2 Çorba kaşığı tozşeker
1 Su bardağı sıcak su
1 Çorba kaşığı kakao
Kreması için :
3 Kahve fincanı tozşeker
1 Adet yumurta
4 Su bardağı süt
1 Paket labne peyniri



Hazırlanışı

2 çorba kaşığı nescafe ve tozşekeri bir bardak sıcak suya ilave edip karıştırın.
Hazır keki, enlemesine iki parçaya kesin.
Hazırladığınız nescefeli karışımla kekin her iki parçasını da ıslatın.
Krema için ; süt, şeker, un ve yumurtayı iyice karıştırın.
Orta ateşte koyulaşana dek pişirin.
Ocağı kapatın ve labne peynirini ekleyin.
Pürüzsüzbir karışım elde edinceye kadar mikserle çırpın.
Hazırladığınız kremanın yarısını ılıkken kek parçalsrından birinin üzerine sürün.
Diğer keki üzerine kapatıp, kalan kremayı üzerine sürün.
Kakao ve kalan nescafe ile süsleyerek soğumaya bırakın.
Dilimleyip servis yapın.

---BADEMLİ BROWNİE---


Malzemeler

200 gr ince doğranmış siyah çikolata
2 Çorba kaşığı su
100 gr margarin
Yarım su bardağı tozşeker
2 Tatlı kaşığı vanilya
2 Adet yumurta
Yarım su bardağından biraz fazla elenmiş un
150 gr beyaz çikolata
1 Su bardağı doğranmış badem



Hazırlanışı

Ön hazırlık olarak fırını 180 derecede ısıtın ve kek kalıbına 20 santimlik bir alüminyum folyo serin.
Siyah çikolata, su ve margarini orta boy tencerede eritin.(çok kısık ateşte çikolata ve margarin eriyene dek tahta kaşıkla sürekli karıştırın.)
malzemeler eriyip iyice karışınca, içine şekeri ekleyin.
Şekeri de karıştırdıktan sonra tencereyi ateşten indirin.
Hazırladığınız bu karışıma vanilya , yumurta ve elenmiş unu ilave ederek hamur kıvamına gelene kadar karıştırın.
Keskin bir bıçak yardımı ile beyaz çikolatayı iri parçalar halinde kesin.
Beyaz çikolata ve bademi karışıma ilave edin.
Çikolata erimeye başlar başlamaz karıştırmayı bırakın.
Karışımı kek kalıbına özenle yayın.
Önceden ısıtılmış fırında 35 dakika veya kekin üzeri sertleşene kadar pişirin.
Brownieyi kek kalıbı içinde soğuttuktan sonra dilimleyip, servis yapın.
NOT : Keki serin yerde üç gün saklayabilirsiniz.
Ayrıca badem yerine iri kıyılmış ceviz veya fındık da kullanabilirsiniz.
Kek yaparken unu mutlaka eleyerek kullanınız.
Yumurtalar mikserle çırpılmalı ve köpüklenince
 
#3
Ben burayı neden ve nasıl görmedim aşkolsun Ezlem Tiramisu yapıyorsun ve bana haber vermiyorsun
Denenmiş ve beğenilmiş iki tarifte benden olsun


CEVİZLİ TOPLAR



Malzemeler:

yaklaşık 1 buçuk paket pötibör bisküvisi
2 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı kakao
2 yemek kaşığı hindistan cevizi
2 yemek kaşığı mini damla çikolata
3 yemek kaşığı pudra şekeri
1/2 su bardağı iri kıyılmış ceviz veya fındık
5-6 yemek kaşığı süt
1/2 paket vanilya
arzuya göre kuş üzümü

bulamak için:

hindistan cevizi, file fıstık, file veya kıyılmış fındık

Yapılışı:

Bisküvileri mutfak robotundan geçirerek un haline getirin.
Tereyağını, kakao, pudra şekeri, hindistan cevizi, damla çikolata vanilya (ekleniyorsa kuş üzümü), 2-3 yemek kaşığı sütü ekleyip tekrar makineyi çalıştırın.
Azar azar süt ilave ederek çok katı olmayan fakat ele yapışmadan şekil alabilecek hale getirene kadar makinede yoğurtun.
Buzdolabında biraz sertleşmesi için bırakın.
Cevizden küçük toplar yaparak istediğiniz malzemeye bulayın.
Servis yapılana kadar buzdolabında saklayın.



KEREBİÇ



Malzemeler:

3 çorba kaşığı irmik
2 adet yumurta sarısı
200gr. tereyağı (oda ısısında)
1 çay bardağı mısırözü veya zeytinyağı
1 su bardağı pudra şekeri
1 çay kaşığı kabartma tozu
3-4 su bardağı arası un

içine:

1 su bardağı kadar ceviz veya yeşil fıstık içi
2-3 yemek kaşığı tozşeker
1 çay kaşığı tarçın

Yapılışı:

Tereyağı ve pudra şekerini alıp mikserle krema gibi olana kadar çırpın.
Sıvıyağı ekleyip karıştırın.
Yumurta sarılarını tek tek ekleyip tekrar çırpın.
Kabartma tozunu 3 su bardağı unla eleyip karışıma ekleyin ve elinizle yoğurun. Yeterince un ilavesiyle orta yumuşak bir hamur elde edin.
İç malzemeleri mutfak robotundan geçirip karıştırın.
Cevizden iri parçalar koparıp elinizde açın ve 1 tatlı kaşığı kadar içten koyun. Tekrar poğaça gibi kapatıp uç kısımlarını alta getirin. kalıbınız varsa yerleştirip bastırarak yağlı tepsiye hafif burarak çıkartın ve yerleştirin.
Kalıbınız yoksada sade poğaça şekli verebilirsiniz.
Tüm hamur bittikten sonra 170C dereceli fırında üstü kızarana kadar pişirip pudra şekeri serperek servis yapın.
 
Son düzenleme:
#6
[TABLE="width:70%;background-image:url('https://www.forumdas.net/images/toolbox/backgrounds/23.gif');background-color:blue;border:5px groove blue;"][CELL="filter:;"] ezlem tarif güzel oğğğğ olsada yesek. Emeğine Sağlık [/ALIGN][/CELL][/TABLE]
 
Üst