Züngül Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda EyLüL tarafından 22 Temmuz 2011 tarihinde açılan konu


  1. Züngül Tarifi Resimli
    Züngül Tarifi
    Resimli Züngül Tarifi
    [​IMG]
    Malzemeler
    500 gr. üzüm bastığı
    iki su bardağı un
    bir yumurta ya da bir kaşık kabartma tozu
    iki su bardağı zeytinyağı
    bir çay kaşığu tarçın

    Hazırlanışı
    Un, yumurta, kabartma tozu karıştınlarak bulamaç yapılır. Kare şeklinde avuç içi kadar kesilen üzüm bastıkları, hazırlanan bulamaç hamuruna batırılarak, kızgın zeytinyağında kızartılır. Servis tabağına alınarak, üzerine çekilmiş ceviz içi veya yeşil fıstık serpilir.

    Arzuya göre tarçın serpilerek servis yapılır.