Zeytinyağlı Yaz Türlüsü

'Damak Keyfi' forumunda Destina tarafından 23 Mayıs 2009 tarihinde açılan konu


  1. İştah açıcı sebzeler,zeytinyağlı yaz türlüsünde bir araya geliyor.Taze fasulye, mısır, tatlı kırmızı biber, soğan, taze sarımsak ve domates...
    Sağlıklı beslenmenin temel gıdalarından zeytin yağına sofranızda daha fazla yer vermek istiyorsanız, bu tarifi mutlaka denemelisiniz.
    [​IMG]

    Malzemeler

    Yarım kilo taze fasulye
    2 adet tatlı kırmızı biber
    1 adet kuru soğan
    1 sap taze sarımsak
    Yarım su bardağı tane mısır
    2 adet domates
    1 çay bardağı zeytinyağ
    1 su bardağı su
    Tuz
    Yarım tatlı kaşığı toz şeker

    Hazırlanışı

    Taze fasulyeleri temizleyip, ortadan ikiye bölün.
    Kırmızı biberleri julyen usülü doğrayın.
    Soğanı ve domatesi küp küp doğrayın.
    Orta boy bir tencereye sırasıyla taze fasulye, soğan, kırmızı biber, mısır, domates ve sarımsağı koyun.
    Üzerine zeytinyağ dökün.
    Tuz ve toz şekeri ekleyip, kısık ateşte pişirin.
    Fasulyelerin rengi sararınca 1 bardak su ekleyin.

    Öneriler
    Fasulye mutlaka kısık ateşte pişmelidir.
    Gerekirse çektirerek su ekleyebilirsiniz.
    Brokoli, havuç gibi sebzeleri de yemeğe ilave edebilirsiniz.