Zeytinyağlı Yaprak Sarması Nasıl Yapılır?

'Damak Keyfi' forumunda Yasemin tarafından 2 Eylül 2013 tarihinde açılan konu


  1. Zeytinyağlı yaprak sarması yapmayı bilmeyen kadın yoktur tabiki ama tarife uygun yapılan yemekler gerçekten çok lezzetli oluyor bunu inkar edemeyiz.Sizlere nefis bir zeytinyağlı yaprak sarması tarifi vereceğim emin olun çok beğeneceksiniz.

    [IMGALT=http://resim.forumdas.net/upl/uploads/yaprak-sarmasi-57404.jpg]yaprak-sarmasi-57404[/IMGALT]


    Zeytinyağlı Yaprak Sarması İçin Gerekli Olan Malzemeler


    Yarım kilo salamura asma yaprağı
    Yarım çay bardağı zeytinyağı
    İki su bardağı sıcak su
    Yarım limon suyu

    Zeytinyağlı Yaprak Sarmasının İç harcı için Gerekli Malzemeler


    Dört adet kuru soğan
    Bir çay bardağı zeytinyağı
    İki yemek kaşığı dolmalık fıstık
    İki su bardağı kırık pirinç
    Bir yemek kaşığı kuru nane
    Bir tatlı kaşığı karabiber
    Bir tatlı kaşığı tarçın
    İki adet kesme şeker
    İki yemek kaşığı kuş üzümü
    Bir su bardağı kıyılmış maydanoz
    Bir tatlı kaşığı tuz
    Yarım su bardağı sıcak su

    Zeytinyağlı Yaprak Sarmasının Yapılışı


    Hemen sarmamızın tarifine geçiyoruz tüm malzemeleri hazırladıktan sonra öncelikle zeytinyağını tencereye alın yemeklik doğradığınız soğanı biraz tuz ile 1 dakika kadar kavurun daha sonra üzerine çam fıstığını ilave ederek fıstıklar pembeleşinceye kadar karıştırın ve güzelce kavurun.

    Pirinçleri ayıklayıp güzelce yıkayın ve süzün ardından pembeleşen soğanların üzerine ilave edin ve bir dakika kadar kavurun kavurduğunuz pirinçlerin üzerine iç harcı için gerekli tüm malzemeyi koyarak iyice karıştırın. Yarım su bardağı kaynamış suyu ilave ederek kısık ateşte pirinçler suyu çekene kadar pişirin ve demlemeye bırakın.
    Hazırladığınız iç malzemesi soğurken yaprakları yıkayın.Beş dakika sıcak su da beklettikten sonra su yıkayın.
    Yaprakların büyüklüğüne göre hazırladığınız iç harçtan koyarak sarın. Dolmayı pişireceğiniz tencerenin dibini yırtık ya da küçük asma yapraklarıyla kaplayın. Boşluk kalmayacak şekilde dolmayı dizin.Sardığınız dolmaların üzerine porselen bir tabak kapatmayı unutmayın. Sıcak su, zeytinyağı ve tuzu tencereye ilave edin sonra kısık ateşte pişirin. Soğuk olarak servis yapın dilerseniz üzerine sarımsaklı yoğurt da dökebilirsiniz bir çoğu böyle yemeyi seviyor Zeytinyağlı yaprak sarmasını.
     



  2. Cevap: Zeytinyağlı Yaprak Sarması Nasıl Yapılır?

    Çok güzel anlatım olmuş google blogumda paylaşabilirim sanırım?
     



  3. Bu tarifi arıyordum yapacağım tek korkum pirinçlerin içinde lapa lapa olması ve biraz sarmanın ince kalem gibi olması. Umarım başarırım :)