Zeytinyağlı Türlü Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda EyLüL tarafından 25 Ocak 2012 tarihinde açılan konu


  1. Zeytinyağlı Türlü Tarifi
    Resimli Zeytinyağlı Türlü Tarifi

    Zeytinyağlı Türlü


    Malzemeler:
    4 adet patates
    2 adet havuç
    2 adet kabak
    2 adet patlıcan
    1 avuç taze fasulye
    3 adet soğan
    3 adet domates
    1 çay bardağı zeytinyağı
    1 tatlı kaşığı şeker tuz

    [​IMG]

    Hazırlanışı:
    Patatesler, havuçlar, kabaklar soyulur. İri küp doğranır. Taze fasulye ayıklanır, iri doğranır. Patlıcanlar alaca soyulup iriküp doğranır. Hepsi birlikte tuzlu suda bekletilir, süzülür. Tencereye, bütün doğranmış sebzeler konur. İnce kıyılmış soğan rendelenmiş domates, tuz, şeker, zeytinyağı, 2 su bardağı su ilave ederek iyice karıştırılır. Tencerenin ağzı kapatılarak, sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Ilık servis edilir.