Zeytinyağlı Taze Fasulye

'Damak Keyfi' forumunda Destina tarafından 12 Nisan 2010 tarihinde açılan konu


  1. Zeytinyağlı Yeşil Fasulye Tarifi
    [​IMG]
    Malzemeleri

    Yarım kilo taze fasulye
    1 tane soğan
    4 adet orta boy domates
    Yarım çay bardağından biraz fazla zeytinyağ
    Tuz
    1 çay kaşığı toz şeker

    Yapılışı

    Fasulyeleri yıkayıp ortadan ikiye kesin.
    Derin ve yayvan bir tencereye fasulyeleri koyun.
    Yemeklik doğranmış kuru soğanı tencereye ilave edin.
    Üzerine küp küp doğranmış domatesleri ekleyin.
    Zeytinyağını tencereye dökün.
    Tuzunu ve toz şekerini ekleyin.
    Ocağın altı kısık şekilde pişmeye bırakın.
    Fasulyeler iyice sararınce ve biraz da suyunu çekince 1 su bardağı su ekleyin.
    Tencerenin kapağı kapalı olacak şekilde kısık ateşte pişirmeye devam edin.
    Fasulyeler eklediğiniz suyu çekmiş ve hala pişmemişse, az miktarda su ekleyin.

    Not
    Fasulyenin türüne göre pişmesi 1 - 2 saat sürebiliyor.