Zeytinyağlı Taze Barbunya Resimli

'Damak Keyfi' forumunda Wish tarafından 15 Şubat 2011 tarihinde açılan konu


  1. ZEYTİNYAĞLI TAZE BARBUNYA yapımı kısa açıklama

    Zeytinyağlı taze barbunya Malzemeleri;

    1 kilo barbunya fasulye
    3 kahve fincanı zeytinyağı
    4 küçük soğan
    2 sivri biber
    2 iri domates
    az şeker
    3 su bardağı su
    tuz

    Barbunyaları ayıkladıktan sonra içini harlı ateşte 10 dakika kaynatıp suyunu süzün. Fasulyeleri bir tencereye koyup diğer malzeme ile birlikte pişiriniz. Ateşten alıp soğuyunca soğanları çıkarınız. Ateşten almadan önce, barbunyanın suyu üzerini hafifçe örtecek şekilde olmalıdır.

    [​IMG]