Zeytinyağlı Patlıcan Dolması Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda EyLüL tarafından 4 Temmuz 2011 tarihinde açılan konu


  1. Zeytinyağlı Patlıcan Dolması Tarifi Resimli

    [​IMG]
    Zeytinyağlı Patlıcan Dolması
    Malzemeler
    1 kg patlıcan
    250 g pirinçten hazırlanmış zeytinyağlı dolma harcı
    1/2 çay k. tuz
    1/4 su bardağı zeytinyağı
    200 g konkase domates
    1/2 çay k. toz şeker
    1/2 su bardağı su

    Yemeğin Tarifi
    Patlıcanları baş tarafından kesin. Dışta ince bir kabuk bırakarak, içini keskin bir akla çizerek kesin. İki avucunuzla ovalayarak, patlıcanın içini dışarı çıkartın. Birkaç santim boyunda bir kısmını kesip, kapak olarak kullanmak üzere bir kenara koyun. Oyulmuş patlıcanları yıkayıp, süzdürün.

    Dolma içini, kapak için bir boşluk bırakarak, patlıcanların içine doldurun. Üzerine kapağını geçirin, kürdanla kapağı tutturun.

    Tencerenin altına harcı hazırlarken ayırdığınız maydanoz, nane ve dereotu saplarını yerleştirin. Dolmaları tencereye dizin. Üzerine tuz, zeytinyağı, şeker, domates ve suyunu ilave edip, yağlı kağıt örtün. Tencerenin kapağını örterek ağır işte 40-45 dakika pişirin.

    Tencereyi ateşten alın. Dolmaları, tencerenin içinde, kapağını açmadan, soğumaya bırakın. Dolmalar soğuyunca tencereden alıp, tabaklara aktarın. Patlıcan dolmasını soğuk olarak servis yapın.