Zeytinyağlı Lahana Sarma Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda Aysell tarafından 27 Ocak 2012 tarihinde açılan konu


  1. Zeytinyağlı Lahana Sarma nasıl yapılır
    Resimli Zeytinyağlı Lahana Sarma Yapılışı


    Zeytinyağlı Lahana Sarma için gerekli malzemeler

    1 orta boy lahana
    2 su bardağı pirinç
    1 su bardağı zeytinyağı
    2 orta boy kuru soğan
    ½ demet maydanoz
    Tuz
    Karabiber
    1 çay kaşığı şeker
    Kuş üzümü
    Dolmalık fıstık
    1 adet domates
    2 su bardağı su

    [​IMG]

    Yapılışı

    Lahanaları yapraklarını koparıp yıkadıktan sonra geniş bir tencerede haşlayın.
    Yayvan ve geniş bir teflon tavaya zeytin yağını dökün, soğanları küçük küçük doğrayıp pembeleşinceye kadar kavurun. Fıstıkları ve yıkanmış pirinçleri de biraz kavrulduktan sonra rondodan geçirdiğiniz domates, 1 su bardağı su, şeker, tuz ve karabiberi ilave ederek suyunu çekene kadar kavurun, ocağı kapatarak tencerenin kapağı kapalı bir şekilde 10 dakika kadar dinlendirin. Kuş üzümünü ve kıyılmış maydanozları ilave ederek iç harcını karıştırın. Bu arada haşladığınız lahanaların ortalarındaki sert kısımlarını keserek sarmaya hazır hale getirin. Lahanaları dilediğiniz büyüklükte keserek hazırladığınız içle sararak düdüklüye dizip 1 su bardağı su koyarak pişirin.