Zeytinyağlı Kuru Patlıcan Dolması

'Damak Keyfi' forumunda By RiZeLi tarafından 30 Temmuz 2010 tarihinde açılan konu


  1. Zeytinyağlı Kuru Patlıcan Dolması
    Zeytinyağlı Kuru Patlıcan Dolması Tarifi
    Zeytinyağlı Kuru Patlıcan Dolması Yapılışı


    [​IMG]


    20-25 kuru patlıcan
    1 büyük soğan
    Pirinç (patlıcan sayısı kadar yemek kaşığı)
    3 yemek kaşığı ince bulgur
    1 yemek kaşığı domates salçası
    1 yemek kaşığı biber salçası
    2-3 diş sarmısak
    Nane,maydanoz,fesleğen,
    Tuz,karabiber,tarçın,kimyon
    1 çay bardağı zeytinyağı
    Nar ekşisi (yoksa limon suyu)
    Üzerlerine kapatmak için ılık suda bekletilip yumuşatılmış kurutulmuş domates
    .
    Patlıcanlar yıkanıp ılık suda bekletilir,2-3 defa suyu değiştirilir. Kaynayan suda 15-20 dakika kadar haşlanır.İç hazırlanır.Pirinçler,bulgur,salçalar,damak tadınıza göre baharatları ve 1 çay bardağı kadar zeytinyağı eklenir.Patlıcanlar bir parmak boşluk kalacak şekilde doldurulur,Geniş ve yayvan bir tencereye, dik değil, yatık durumda sırt sırta dizilir.Patlıcanların yarısını geçmeyecek kadar sıcak su eklenir, kısık ateşte yaklaşık 30-40 dk. pişirilir.Pişmesine yakın sulandırılmış nar ekşisi ya da limon suyu eklenir. (düdüklü tencerede 15 dakika yeterli oluyor)