Zeytinyağlı Kuru Bakla Ezmesi Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda YAREN tarafından 15 Şubat 2011 tarihinde açılan konu


  1. Zeytinyağlı Kuru Bakla Ezmesi,Zeytinyağlı Kuru Bakla Ezmesi yemeği,Zeytinyağlı Kuru Bakla Ezmesi yapılışı
    [​IMG]

    ZEYTİNYAĞLI KURU BAKLA EZMESİ

    Malzeme :
    500 gr.kuru bakla,
    1 su bardağı zeytinyağı,
    2 adet soğan,
    1 kaşık toz şeker,
    yarım limon,
    maydanoz,
    tuz.

    Yapılışı:
    1- Bir tencereye yağı, küçük doğranmış soğanı koyup hafifçe öldürünüz.
    2- İçine 3-4 su bardağı su koyup kaynatınız.
    3- Akşamdan ıslanmış baklaların suyunu süzüp ilave ediniz.
    4- Biraz yumuşaymca, tuzu, yarım limonu ve şekeri koyunuz.
    5- Baklalar ezilecek hale gelince ve biraz sulu olarak ateşten alınız.
    6- Süzgeçten ezerek geçiriniz.
    7- Servis tabağına veya birer kişilik tabaklara koyunuz,
    8- Soğuyunca üzerine zeytinyağlı limon gezdirip maydanoz dallarıyla süsleyip, servis yapınız.