Zeytinyağlı kereviz resimli

'Damak Keyfi' forumunda ANANE tarafından 21 Aralık 2010 tarihinde açılan konu


  1. Resimli Zeytin yağlı kereviz tarifi
    zeytinyağlı kereviz nasıl yapılır?..
    Malzemeler

    2 havuç
    2 soğan
    1 kg kereviz
    1 su bardağı zeytinyağı
    1 çay bardağı haşlanmış bezelye
    1 çorba kaşığı un
    1 su bardağı portakal suyu
    1 tatlı kaşığı toz şeker
    Tuz

    zeytin yagli kereviz
    [​IMG]

    Zeytin Yağlı Kereviz tarifi

    Havuçların kabuğunu kazıyıp 1 santim eninde halka halka dilimleyin.
    Soğanı piyazlık doğrayın. Zeytinyağıyla beraber kalın tabanlı bir tencereye koyun. Kısık ateşte kavurmaya başlayın. Havuçları ekleyin, ikisini beraber soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun. Kerevizi ve haşlanmış bezelyeyi ilave edin. Portakal suyunu ve şekeri koyun. Tuzuna bakın. Harlı ateşte bir taşım kaynatın. Daha sonra ateşi kısıp bütün sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Yumuşamadan önce suyunu çekerse 1 çay bardağı sıcak su ilave edebilirsiniz. Servis tabağına boşaltıp ılınmaya bırakın.