Zeytınyağlı Kabak

'Damak Keyfi' forumunda anniccha tarafından 1 Kasım 2010 tarihinde açılan konu


  1. Zeytinyağlı Kabak Tarifi
    Zeytinyağlı Kabak Yapılışı
    Zeytinyağlı Kabak Resimli Tarif

    [​IMG]

    MALZEMELER:

    5 orta boy kabak,
    3 tane domates,
    1 orta doy soğan,
    2-3 diş sarımsak,
    1 fincan kadar pirinç,
    Yarım demek maydanoz,
    baharat, tuz, sıvı yağ ve zeytin yağ karışımı,

    HAZIRLANIŞI:

    Kabakları iyice yıkayıp tırtıllı soyacakla soyup küp küp doğrayın. Minik minik doğradığınız soğan ve sarımsakları 2-3 kaşık sıvı yağda kavurup üzerine kabakları ekleyin ve kapağı kapalı bir şekilde kabaklar soğanla birlikte kavurmaya devam edin. Üzerine rendelenmiş domatesi ve 5 dakika kadar sonrada pirinçleri döküp üzerini geçecek kadar sıcak su ekledikten sonra da kaynamasını bekleyin ve kaynayan yemeğinizin altını kısıp pişmesini bekleyin. Pişmeye yakın ince kıyılmış maydanozu ekyip ocağı kapatın ve yemeğinizi bir süre dinlendirip sarımsaklı yoğurt ile servis edin...

    Afiyet olsun!