Zeytinyağlı İmambayıldı Resimli

'Damak Keyfi' forumunda Wish tarafından 16 Şubat 2011 tarihinde açılan konu


  1. Resimli Zeytinyağlı İmambayıldı
    Zeytinyağlı İmambayıldı tarifi
    İmambayıldı nasıl yapılır resimli


    İMAMBAYILDI

    [​IMG]

    5 adet orta boy patlıcan
    tuz
    5 orta boy soğan
    3 diş sarımsak
    3 iri domates
    1 bağ maydanoz
    yarım çay fincanı zeytinyağı
    2 orta boy domates
    1,5 çay fincanı su
    1 adet dolmalık biber

    Patlıcanları temizleyin, soyun ve ortasından yarın, sonra enlemesine de bir yarık yapın. Tuzlayıp, yarım saat sonra yıkayıp bir tabağa çıkarın.Soğan ve sarımsakları piyaz biçimi doğrayın. Üç domatesi ufak ufak kesin. Patlıcanları sararıncaya kadar zeytinyağda kızarttıktan sonra pişireceğiniz tencereye dizin, aynı yağda soğan ve sarımsağı kavurun, ardından domatesleri de katıp çevirin. 15 dakika pişirin. Maydanozu katın, daha sonra bu içi patlıcanlara doldurun. Suyunu koyun. Üzerine 2 domates ve biber dilimleri koyarak yarım saat pişirin, soğutun.