Zeytinyağlı enginar nasıl yapılır

Konusu 'Et ve Sebze Yemekleri' forumundadır ve YAREN tarafından 30 Kasım 2010 başlatılmıştır.

  1. YAREN Üye


    Zeytinyağlı enginar tarifi,
    Zeytinyağlı enginarın yapılışı,
    Zeytinyağlı enginar nasıl pişirilir


    Zeytinyağlı enginar yemeği
    [​IMG]

    Malzemeleri


    6 adet enginar,
    130 gram arpacık soğanı,
    2 adet havuç
    3 adet patates
    1,5 bardak zeytinyağı,
    1 demet dereotu,
    2 kaşık un,
    1 kaşık şeker,
    1 limon.

    Hazırlanışı

    Kök kısımlarında sertleşmiş, yeşil renkli ve canlı enginarları alın. Dal kısımlarının alt tarafından olacak şekilde 4 veya 5 cm bırakarak kesin.
    Çanak yaprakları 1 cm bırakarak taze kısmına kadar kırın.
    Sap kısımlarını bıçak yardımıyla körpe kısmına kadar kesin. Limon ile oyup daha sonra unlu suya atın. Patatesleri soyup sarımsak şeklini vererek kesin. Havuçları kazıyıp dörde bölün. Birer cm’lik parçalar halinde kesin. Arpacık soğanlarını soyduktan sonra yıkayarak hazır duruma getirin. Temiz bir tencereye enginarların sap kısımları ortaya gelecek şekilde ayarlayın. Havuç, soğan ve demetleri soyup ortasına koyun. Zeytinyağının tuzunu, şekerini, suyunu ve yarım olarak kestiğiniz limonun suyunu koyunuz. Üzerini bir kağıt yardımıyla kapatıp kısık bir ateşte pişirmeye başlayın.

    Pişmesine yakın patateslerinizi pişirmeye başlayın. Sebzeler ve enginar yumuşayıncaya kadar pişirip ateşten alın. Son olarak kağıdını açmadan soğutun.

    Enginar servisi nasıl yapılır

    Enginar servis tabağının göbek kısmı yukarıya gelecek şekilde parçalamadan dizilir. Orta taraflarına kaşık yardımı ile sebzelerin kafisi koyulur. Kalan sebzeleri de enginarların etrafına doldurulup üzerine su döküldükten sonra servise hazır bir duruma getirilir.
     

Sayfayı Paylaş