Zeytinyağlı dolma içi nasıl hazırlanır?

'Soru Cevap' forumunda Misafir tarafından 6 Ocak 2012 tarihinde açılan konu


  1. Zeytinyağlı biber dolmasının içi nasıl hazırlanır Zeytinyağlı dolma malzemleri ve tarifini verirseniz sevinirim
     



  2. Cevap: Zeytinyağlı dolma içi nasıl hazırlanır?

    Malzemeler

    1/2 demet dereotu
    1/2 demet taze nane ya da 1 tatlı kaşığı kuru nane
    1 çorba kaşığı dolusu çam fıstığı
    1 çorba kaşığı dolusu kuş üzümü
    1 çay kaşığı toz şeker
    250 gram pirinç
    750 gram kuru soğan
    11 adet büyük boy domates
    veya 1 tatlı kaşığı domates salçası
    1/2 demet maydanoz
    200 gram sıvı yağ (1 su bardağı)
    Yeterince tuz, karabiber, yenibahar ve tarçın.

    Yapılışı

    Pirinçleri ayıklayıp el dayanabilecek kadar tuzlu sıcak suda ıslatalım.

    Büyükçe bir tencereye, sıvı yağı koyup içine çam fıstıklarını ilave edip pembeleşinceye kadar pişirelim. İnce kıydığımız kuru soğanları da ilave edip kavurmaya devam edelim.Soğanlar ve çam fıstıkları pembeleşince, iyice yıkadığımız pirinçleri de tencereye ilave edip hep birlikte kavuralım.Pirinçler kavrulunca kabuğunu soyduğumuz ve kuşbaşı kestiğimiz domatesi de tencereye ilave edip domatesler eriyene kadar kavuralım.Yeterince tuzunu, daha önceden ıslattığımız kuş üzümlerini, baharatlarını ve toz şekerini ilave edelim.1 su bardağı kadar suyunu verip ağzı kapalı olarak suyunu çekmesini sağlayalım. Dolma içi suyunu çekince, ocaktan indirelim.

    Ayıklayıp yıkadığımız ve ince ince kıydığımız maydanozları, dere otlarını, naneleri üzerine serpiştirip ağzı kapalı olarak soğutalım.Harmanladıktan sonra istediğimiz çeşit sebzeye doldurup ya da sarıp pişirelim..Afiyet Olsun