Zeytinyağlı Barbunya Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda EyLüL tarafından 30 Ocak 2012 tarihinde açılan konu


  1. Zeytinyağlı Barbunya Tarifi
    Resimli Zeytinyağlı Barbunya Tarifi

    Zeytinyağlı Barbunya

    Malzemeler

    1.5 su bardağı haşlanmış barbunya
    2 domates
    1 çarliston biber
    1 soğan
    2 diş sarımsak
    1 tatlı kaşığı tozşeker
    1 kahve fincanı zeytinyağı
    1 su bardağı su
    Yarım limon suyu
    4-5 dal maydanoz, tuz

    [​IMG]

    Yemeğin Tarifi

    Domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın. Çarliston biberin çekirdekli kısmını çıkarıp ince ince dilimleyin. Soğanı kıyın, sarımsakları ezin. Maydanozu yıkayıp ince ince doğrayın.
    Zeytinyağını tencerede ısıtıp soğan ve sarımsağı pembeleştirin. Çarliston biberi ekleyip kavurun. Domatesi ilave edin ve koyulaşıncaya kadar pişirin.
    Haşlanmış barbunyayı süzüp domatesli karışıma ekleyin. 2-3 dakika kapağı kapalı olarak pişirin. Su, limon suyu, tuz ve tozşekeri ilave edip kapağını kapatın. Barbunyalar yumuşayıncaya kadar pişirin. Ateşten alıp üzeri kapalı olarak ılınmaya bırakın. Servis tabağına alıp üzerine kıyılmış maydanoz serpin. Servis yapıncaya kadar buzdolabında bekletin.