Zeytinyağlı Bamya Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda Meryem tarafından 1 Şubat 2012 tarihinde açılan konu


  1. Zeytinyağlı Bamya nasıl yapılır
    Zeytinyağlı Bamya hazırlanışı







    Zeytinyağlı Bamya malzemeleri:

    1 kg bamya
    2 adet orta boy soğan
    2-3 adet büyük boy domates
    yarım su bardağı sıvıyağ yada zeytinyağı
    yarım limon suyu
    3-4 diş sarımsak
    2 adet kesme şeker
    su
    tuz


    Zeytinyağlı Bamya yapılışı:

    1. Bamyaların sap kısımlarını küçük ve keskin bir bıçakla huni şeklinde temizleyin.
    2. Soğanları ve sarımsakları soyup yemeklik doğrayın. Domatesleri rendeleyin.
    3. Bamyalar ve limon suyu haricindeki tüm malzemeyi tencereye alın ve orta ateşte 2-3 dakika kavurun.
    4. Bamyayı ve limon suyunu ekleyerek hafifçe karıştırın ve kapağı kapalı olarak 7-8 dakika pişmeye bırakın. Bu süre sonunda bamyanın hizasında su ekleyin ve hafifçe karıştırarak pişmeye bırakın.
    5. Servis tabağına alın limon dilimleri ile süsleyerek sıcak ya da soğuk olarak servis yapın.

    Afiyet olsun...



    [​IMG]