Zeytinyağlı Ayşekadın Fasulye Resimli

'Damak Keyfi' forumunda Wish tarafından 16 Şubat 2011 tarihinde açılan konu


  1. Resimli zeytinyağlı ayşekadın fasulye
    zeytinyağlı ayşekadın fasulye tarifi
    zeytinyağlı ayşekadın fasulye nasıl yapılır


    ZEYTİNYAĞLU AYŞE KADIN FASULYESİ


    [​IMG]

    Malzeme :
    2 kg. fasulye,
    2 adet soğan
    2 adet domates,
    1 kaşık salça,
    yarım bardak zeytinyağı,
    tuz.

    Yapılışı:
    1- Fasulyenin kılçıklarını hafifçe keserek çıkarınız.
    2- Bütün veya ikiye bölüp yıkayınız.
    3- Bir tencereye yağı, kıyılmış soğanı koyup hafifçe öldürünüz.
    4- Fasulyeleri koyup kapağını kapatıp hafifçe öldürünüz. (Tencereyi silkeleyerek).
    5- Kabukları soyulmuş ve fındık büyüklüğünde doğranmış domatesi koyup onunla da domatesler ölünceye kadar silkeleyerek pişiriniz.
    6- Kafi miktar su koyup harlı ateşte pişiriniz.
    7- Kabında soğutup tabağına koyup servis yapınız.