Zeytinli Tavuk

'Damak Keyfi' forumunda Oylesine tarafından 13 Eylül 2008 tarihinde açılan konu


  1. Zeytinli Tavuk

    [​IMG]

    Malzemeler

    4 dilim tavuk biftek
    1 demet maydanoz
    Yarım su bardağı mısırözü yağı
    1 su bardağı biberli yeşil zeytin
    1 cay kasığı karabiber
    Tuz

    Hazırlanışı

    4 dilim tavuk bifteğini keskin bir bıçak yardımıyla şerit biçiminde doğrayın. Maydanozu ince kıyın.Tencereye yarım su bardağı mısırözü yağını döküp, kızdırın. Tavuk etlerini ve kıyılmış maydanozu tencereye alıp çevirerek kavurun, 1 su bardağı biberli yeşil zeytini halka halka doğrayın.
    Tencereye alın. Kısık ateşte 10 dakika pişirin. İçine 1 cay kasığı karabiber ve tuzu ilave edin. 1-2 dakika bu şekilde karıştırın. Ocaktan alıp, sıcak servis yapın.
    Not : Tavuk bifteği kasabınıza hazırlatabileceğiniz gibi marketlerden hazır olarak ambalaj içinde de satın alabilirsiniz. Dilerseniz kemikli tavuk göğsünden fileto da çıkarabilirsiniz. Doldurulmuş yeşil zeytin yerine arzunuza göre siyah zeytin de kullanmanız mümkün.