Zeytinli Ekmek

'Damak Keyfi' forumunda By RiZeLi tarafından 24 Temmuz 2010 tarihinde açılan konu


  1. Zeytinli Ekmek
    Zeytinli Ekmek Nasıl Yapılır
    Zeytinli Ekmek Nasıl Yenir



    Zeytinli Ekmek (8 kişilik)

    Malzemeler

    - 3 yumurta
    - 1/2 su bardağı zeytinyağı
    - 1 su bardağı süt
    - 3 su bardağı un
    - 1 su bardağı çekirdekleri çıkarılmış zeytin (siyah-yeşil zeytin karışık kullandım)
    - 1 çay kaşığı karbonat
    - 1 tatlı kaşığı tuz
    - 1 tatlı kaşığı kuru nane



    Yapılışı

    1. Derin bir kase içerisinde yumurtaları mikserle iyice çırpın.

    2. Zeytinyağını ve sütü ekleyip karıştırın.

    3. Elediğiniz ve tuz + karbonat eklediğiniz unu karışıma yavaş yavaş ekleyin ve pütürsüz bir hamur elde edene kadar karıştırın.

    4. Zeytinleri (iriyse doğrayabilirsiniz), naneyi veya dereotunu ekleyip kaşıkla karıştırın.

    5. Hamuru yağlanmış kek kalıbına (ben baton kalıp kullandım) veya küçük muffin kalıplarına döküp 180 derece önceden ısıtılmış fırında 35-40 dk kadar pişirin. Ilık olarak servis yapın.