Zeytinli Açma Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda Elfida tarafından 13 Temmuz 2011 tarihinde açılan konu


  1. Resimli Zeytinli Açma Tarifi
    Zeytinli Açma nasıl yapılır

    MALZEMELER :

    1 su bardağı ılık süt
    1 su bardağı YONCA sıvıyağ
    1 tane yumurta
    2 çorba kaşığı tozşeker
    1 tane yaş maya(42 gr.)
    1 küçük kutu zeytin ezmesi
    Tuz
    Alırı kadar un
    1 paket yumuşamış margarin
    Çörek otu

    [​IMG]

    YAPILIŞI :
    Sütü ve sıvıyağı çukur bir kaba alıp içine yumurta akını,tuzu,şekeri koyup karıştıralım.Mayayı ilave edip eritelim.Ununu koyup kulak memesi yumuşaklığında yoğuralım.Hamuru 4 bezeye bölelim.Her bir bezeyi tezgahın üzerinde merdaneyle incecik açıp 1/4 margarini sürüp rulo sarıp bir eksen etrafında döndürelim.Bir kaç kere çubuk kırıp katlar gibi hamuru katlayıp tekrar silindir gibi tezgahta yuvarlayalım.Bir karış büyüklüğünde parçalara ayırıp tezgahta elimizle biraz bastırarak açalım.Üstüne 1 tatlı kaşığı zeytin ezmesi sürüp rulo saralım.Simit şekli verelim.Üstüne yumurta sarısı sürüp çörek otu serpelim.Yarım saat kadar dinlendirip ısıtılmış 180C'de pişirelim.