Zerde Pilav Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda eftelya tarafından 14 Şubat 2012 tarihinde açılan konu


  1. Resimli Zerde Pilav Yapılışı

    Zerde Pilav Tarifi için malzemeler
    • Pirinç
    • 2 kahve fincanı
    • Su
    • 10 su bardağı
    • Toz Şeker
    • 2,5 su bardağı
    • Kırmızı Safranbolu Safranı
    • 1 çimdik
    • Gül Suyu
    • 0,5 kahve fincanı
    • Tutturmak için
    • Pirinç Nişastası
    • 3 çorba kaşığı, 0,5 bardak suda ezilerek üzerine
    • Kuş Üzümü
    • 1 kahve fincanı
    • Çam Fıstığı
    • 1 kahve fincanı
    • Nar Taneleri
    • 1 kahve fincanı



    Zerde Pilavı Tarifi yapılış aşamaları;

    Pirinci 2 saat kadar suda bırakınız ve sonra iyice yıkayarak süzünüz
    Safranı gülsuyuna basınız
    Çam fıstığı ve kuş üzümünü suya basarak 2 saat bekletiniz ve süzünüz


    Zerde Pilavı Pişirme:

    Pirinci 10 bardak suda 20 dakika haşlayınız
    Şekeri ekleyerek 5 dakika daha kaynatınız
    Safranlı gülsuyunu ekleyerek 5 dakika daha kaynatınız
    Yarım bardak suda ezdiğiniz pirinç nişastasını yavaş yavaş dökerek 1 dakika daha kaynatınız
    Tencerenin kapağını kapatıp, ılınmaya bırakınız


    Zerde Pilavı Servis:

    Kâselere doldurunuz
    Üzerini, çam fıstığı, kuş üzümü ve nar taneleri ile süsleyiniz

    [​IMG]
    Zerde Pilavı için Notlar:
    Zerdenin fazla tutmaması gerekir. Eğer tercihiniz daha kıvamlı ve daha saydam bir zerde ise ararot kullanın.
    Pirincin iyi yıkanması daha saydam bir görünüş sağlıyor
    Cam kâseler zerdenin renginin daha iyi gösteriyor.

    Alıntı