Zencefilli limonlu kek

'Damak Keyfi' forumunda YAREN tarafından 12 Ağustos 2009 tarihinde açılan konu


  1. Misafirlerinize çayın yanında ikram edebileceğiniz farklı bir lezzet.
    Zencefilli limonlu kek
    [​IMG]

    Malzemeleri

    2 su bardağı un
    15 gr maya
    2 çorba kaşığı + 1 çay kaşığı şeker
    1 çorba kaşığı ılık su
    1 çay kaşığı zencefil
    1 çay kaşığı limon kabuğu rendesi
    ½ su bardağından biraz fazla ılık süt
    60 gr (4 çorba kaşığı) + 1 çorba kaşığı tereyağı eritilmiş
    1 yumurta hafif çırpılmış
    ½ su bardağı ezilmiş bisküvi
    2 çorba kaşığı şeker
    1 çorba kaşığı tarçın
    4 çorba kaşığı tereyağı (yumuşatılmış)

    Yapılışı

    Mayayı küçük bir kasede ufalayıp, 1 çay kaşığı şekerle birlikte çatalla ezin.
    Suyu ekleyip, 15-20 dakika maya kabarana kadar bekletin.

    Un, tuz ve zencefili bir kasede eleyip, limon rendesi ve 2 çorba kaşığı şekeri ekleyerek tahta bir kaşıkla karıştırın.

    Ortasını çukurlaştırıp, maya, süt, 4 çorba kaşığı eritilmiş yağı ve yumurtayı koyun. Parmaklarınızla veya spatulayla karıştırın.

    Hamuru hafif unlanmış bir tezgaha çıkarıp 2-3 dakika pürüzsüz bir hale gelene kadar yoğurun.

    Hamuru bir kase içinde üstünü kapatarak, iki kat kabarana kadar, 1-1,5 saat kadar dinlendirin.

    Kabaran hamuru 3 dakika daha yoğurduktan sonra, merdane ile 2,5 cm kalınlığında bir kare biçiminde açın.

    Elinizle yaklaşık 5 cm lik dikdörtgen biçimi verip, kalıba koyun.

    Kekin üstünü hazırlamak için, bir kasede bisküvi, tarçın ve yağı, ekmek içi görünümü alana kadar karıştırın. Karışımı kekin üstüne serpin.

    180 derece önceden ısıtılmış fırında 40-45 dakika kadar üstü nar gibi ve hafif gevrek olana kadar pişirin.
     



  2. Cevap: Zencefilli limonlu kek

    Yarenim daha önce tatmadığım değişik bir tad. Bir dilim alabilirim canım
     



  3. Cevap: Zencefilli limonlu kek

    Bu kez senin valizini hazırlaman gerekecek canım:)