Zararlı Besinler

'Sağlıklı Beslenme ve Diyet' forumunda EyLüL tarafından 13 Ağustos 2011 tarihinde açılan konu



  1. Hangi Besinler Zararlı?


    Yapılan araştırmalar sonucunda, bazı besinlerin hastalık yaptığı ve Zararlı besinler grubunda yer aldığı tespit edilmiş.Hepimiz beslenirken, bazı önemli konulara dikkat ediyoruz. ama, bazı hastalıklar, bazı besinleri sevmiyor. Yani bazı besinler hastalık yapıyor.

    Astım Hastaları; Konserve, turşu, fast food,zeytin,maden suyu gibi besinleri, beslenme alışkanlıklarından çıkarmalılar. Yoksa, nefes darlığı sonucu yaşam kaliteleri düşecektir.

    Üstelik, fasfood türü beslenme, astıma yakalanma riskini artırıyor.

    Migren hastaları; peynir, salam, sosisten;

    Gastrit Hastaları ; Kakao, hazır meyve suları

    Panik atak Hastaları ;Yeme içme davranışları, panikatakla da yakından ilgili.Panikatak bir kişinin kafein içeren içecekler ve tatlı tüketmesi, migren hastasının peynir, turunçgil, bakla gibi gıdalarla beslenmesi, sağlığı olumsuz yönde etkiliyor.

    Düşen şekeri normale çıkarmak için böbrek üstü bezlerinden hormonlar daha fazla salgılanır. Bu hormonlar vücut depolarındaki yağ ve proteinlerden şeker üretmeye çalışır.

    Bu arada kalp çarpıntısı, ağız kuruluğu, terleme, sinirlilik ortaya çıkar. Panikli bir kişi, normal olan bu durumu panikatak olarak değerlendirir ve korkuya kapılır.

    Özellikle de tatlı yiyeceklerin panikatağı tetiklediğini söyleyen Gürel, "Glukoz içeren yiyecekler, koyu çay, kahve, kolalı gibi kafein içeren içecekler, aşırı sigara içimi, aşırı yemek yemek, iştah kesici ilaçlar, panikatağı başlatır.

    Tansiyon Hastaları; Tuz ve tuz içeriği yüksek olan; konserve, turşu, salamura besinler, zeytin, maden suyu gibi besinlerden uzak durmak zorundalar. Çünkü, yüksek tansiyon, felç ve kalp krizi riskini önemli oranda artırıyor.