Yuvalama Çorbası Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda Elfida tarafından 29 Haziran 2011 tarihinde açılan konu


  1. Resimli Yuvalama Çorbası tarifi
    Yuvalama Çorbası nasıl yapılır

    MALZEME:

    Yarım kg nohut
    1 kg yarım yağlı kuşbaşı koyun eti
    2-3 kg koyun yoğurdu
    1 yumurta
    1 çorba kaşığı un
    2 çorba kaşığı tereyağı
    1 çorba kaşığı
    kuru nane
    Tuz
    Yuvalama için:
    1 kg pirinç
    1 kg siyah kıyma (yağsız sinirsiz koyun eti, çiğköftelik)
    1 tatlı kaşığı karabiber
    1 büyük soğan
    Bir tutam un
    2 yumurta Tuz
    Yuvarlamak için zeytinyağı

    [​IMG]

    Yuvalama Tarifi:

    Nohudu akşamdan ıslatın. Pirinci akşamdan ayıklayıp yıkayın, bir süzgeçte süzülmeye bırakın. Ertesi gün iyice süzülmüş olan pirinci temiz kuru bir bezin üzerine yayıp hafif kurumaya bırakın. Nohudun ıslama suyunu süzün, etle birlikte geniş bir tencereye koyun. Üzerini üç dört parmak geçecek kadar su katın. Önce harlı ateşte bir taşım kaynatın. Yüzüne biriken kefi kevgirle alın. Sonra ateşi kısın. Kapağı kapalı olarak kısık ateşte ağır ağır kaynamaya bırakın. Pirinci havanla döverek irmik gibi ufalayın. Geniş bir tepsiye koyun. Kıyma, tuz ve karabiberini katın. Üzerine soğanı incecik kıyın. Bir tutam unu katın. Hiç su koymadan güzelce yoğurun. Yumurtaları da ilave edin. Tekrar yoğurup tepsiye güzelce basın. Bir kaba zeytinyağı koyun. Elinizi yağa batırıp yeşil mercimekten az daha büyük olacak şekilde yuvarlayın. Yaptıklarınızı fazla üst üste gelmeyecek şekilde bir kenarda bekletin. Kurumaması için yaptıkça üstünü bir bezle örtün. Etle nohut iyice yumuşayınca üzerine bol sıcak su koyun. Bir taşım da bu suyla kaynasın. Hazırladığınız köfteleri bu kaynar suya atın. Yoğurdu 1 yumurta, 1 çorba kaşığı un ve tuzla birlikte çırpın. Ayrı bir tencerede karıştırarak biraz pişirin. Bu sıcak yoğurtlu karışımı daha sonra ateşteki yuvalama tenceresine boca edin. Hep birlikte 5-10 dakika daha pişirin. Ayrı bir sahanda tereyağını eritin. Ufalanmış kuru naneyi ilave edin, hemen ateşten alın yağı tencereye ekleyin.