Yurtdışı Vize Başvurusu için Gereken Evraklar

'Okulistik' forumunda Ezlem tarafından 20 Şubat 2011 tarihinde açılan konu


  1. İngiltere Vize Başvurusu,
    İngiltere Vize Başvurusu için Gereken Evraklar
    İngiltere Vizesi Başvuru Süreci
    Yurtdışı Vize Başvurusu için Gereken Evraklar
    Yurtdışına Vize için Gereken Evraklar

    İngiltere Vizesi Başvuru Süreci
    Vize başvuru merkezleri Setur Seyahat Acentası tarafından yönetilirİngiltere vize başvuruları 2005 yılında kurulan Vize Başvuru Merkezleri (VBM) aracılığıyla yapılmaktadır Vize bilgi merkezine ulaştırılan başvurular incelenmek üzere İngiltere Büyükelçiliği veya İngiltere Başkonsolosluğu'na gönderilmeden önce bazı temel idari işlemler Vize Başvuru Merkezi tarafından yapılacaktır Başvurular doğrudan konsolosluğa yapılmaz Sonuçlar konsolosluk tarafından yine VBM geri gönderilir

    Başvurular İstanbul ve Anlara konsolosluğu tarafından değerlendiriliyor "Zonguldak, Ankara, Eskişehir, Afyon, Isparta, Konya ve Mersin illeri dahil olmak üzere bu illerin doğusunda kalan tüm illerin başvuruları Ankara Vize Başvuru Merkezine ve bu illerin batısında kalan tüm illerin başvuruları İstanbul Vize başvuru Merkezine yapılması gerekmektir

    İzmir, Marmaris, Antalya toplama noktalarından yapılacak olan tüm başvuru işlemleri, İstanbul Vize Başvuru Merkezi tarafından; Gaziantep toplama noktasından yapılacak olan tüm başvurular işlemleri Ankara Vize Başvuru Merkezi tarafından yürütülür

    Ankara İngiltere Büyükelçiliği ve İstanbul İngiltere Başkonsolosluğu, acentelerden, şirketlerden ve organizasyonlardan direkt olarak ya da posta yoluyla gönderilen başvuruları kabul etmez

    Öğrencilerimizin vize başvurularını acenta olarak biz VBM iletiyor ve sonucu da biz alıyoruz
    İngiltere Vizesi İşlem Süresi

    Hızlı İşlem kriterlerine uymayan müracaatçıların başvuruları ise yaklaşık 5 -6 gün içinde sonuçlanırVize Başvuru Merkezleri (VBM), başvuruları Ankara İngiltere Büyükelçiliği veya İstanbul İngiltere Başkonsolosluğu'na ulaştırdıktan itibaren, Elçilik ya da Konsolosluk, hızlı işlem kategorisinde olan müracaatların büyük çoğunluğunu (Hızlı İşlem kategorisinde olup yine aynı kategoride ve ziyaret/iş ziyareti/transit ya da doğrudan hava transiti-aktarması için başvuran ve son beş yıl içinde BK, ABD, Kanada, Avustralya, Yeni Zellanda, Schengen ülkeleri ya da İsviçre'ye seyahat etmiş kişiler) normal koşullar altında 24 saat içerisinde sonuçlandırmaktadır Ancak konsolosluk gerekli görürse vize başvuru sahibini ayrıca bir görüşmeye çağırabilir

    İşlem süresi yıl içerisindeki yoğun dönemlerde uzun sürebilir; örneğin Noel, Bayram ve diğer tatiller, ve öğrenciler için akademik yılın başlaması gibi
    İngiltere Vize Başvurusu için gerekli evraklar

    1 | Basvuru formu, tümü siyah tükenmezle doldurulmus ve müracaatçı tarafından imzalanmıs olmalıdır

    2 | En az altı ay geçerliligi ve kullanılabilir 'vize' sayfaları olan pasaport
    3 | Eger varsa eski pasaportlarınız
    4 | 2 iki adet yakın zamanda çekilmis vesikalık fotograf -bilgisayarda taranmıs kopyalar olmamalı- (fotograflar beyaz arka zeminde çekilmis olmalı ve basvuru formuna yapıstırılmalıdır)
    5 | Geçerli pasaportunuzun 1-4'e kadar olan sayfalarının fotokopileri
    6 | Doğru vize harcı sadece Türk Lirası olarak
    7 | Yurtdışındaki kurs, konaklama ve ücretleri içeren belgeler; (bu belgeleri okulun acentası olarak biz getirtiyoruz)

    * İngiltere’deki üniversite/okul/kolejden geçerli bir kabul mektubu (haftada kaç saat eğitim göreceğiniz, kurs başlangıç ve bitiş tarihleri belirtilmelidir)
    * kurs ücretlerini gösteren fatura;
    * konaklama detaylarınız ve tutari;

    8 | Maddi ve mesleki durumunuzu gösteren belgeler;

    * Eğer bir şirkette çalışıyorsanız maaş bordrosu veya gelirlerinizi gösteren evrak, işe giriş sigorta bildirgesi ve iş yerinden yetkili makamın onayının olduğu görev yazısı
    * Eger iş sahibi iseniz firma belgeleri : Ticaret Odası kaydı, en son vergi levhanız, imza sirküleri, ticaret sicil gazetesi (fotokopileri)
    * Kurs, konaklam ve yurtdışındaki yaşam masraflarınızı nasıl karşılayacağınızı gösteren banka cüzdanları (fotokopileri) veya banka yazıları (asılları)
    * Ailenizin maddi durumunu ve mesleki durumlarını gösteren evraklar (fotokopileri)
    * Malvarlığınız varsa ruhsat veya tapularının fotokopisi

    9 | Eger Türkiye’de ögrenci iseniz: Ögrenci kayıt belgeniz, egitim belgeleriniz (asılları)
    10 | İngilizce bilginizi gösterir kurs sertifika veya belgeleri (fotokopileri)
    11 | 18 yasının altında anne-baba/veli ile seyahat etmeyen tüm çocuklar, yanlarında anne-baba velileri tarafından seyahat etmelerine izin verdiklerini teyid eden noter tasdikli muvaffakatname
    12 | Erkek müracaatçılar Askerlik durumlarını açıklayıcı belge getirmelidirler


    Alıntı