Yunanista'nın Ünlü Yemekleri

'Ülkeler' forumunda EyLüL tarafından 21 Haziran 2012 tarihinde açılan konu


  1. Yunanista'nın Ünlü Yemek Tarifleri



    Yunanista'nın Ünlü Yemekleri Nelerdir

    Yunan Usulü Köfte


    Malzemeler
    600 gram kıyma
    1 adet yumurta
    Karabiber ve tuz
    Nane
    150 gram yoğurt
    2 çorba kaşığı zeytinyağı
    2 çorba kaşığı sıvıyağ
    1 diş sarımsak
    1 adet salatalık
    1 adet kırmızı dolmalık biber
    1 adet soğan
    1 demet dereotu
    60 gr çekirdeksiz yeşil zeytin
    500 gram süzme yoğurt

    [​IMG]

    Hazırlanması

    Salatalığı ve biberi temizleyip yıkayın. İkiye bölüp küp küp kesin.
    Soğanı soyup aynı şekilde doğrayın. Dereotunu ayıklayıp yıkayın ve garnitür için birkaç dal ayırıp, kalanı ince ince kıyın.
    Çekirdeksiz zeytinleri yıkayıp ardından doğrayın.
    Kıymayı, büyük bir kasede 250 gr süzme yoğurt, salatalığın yarısı, biber, zeytin, dereotu ve yumurta ile karıştırın. Tuz ve bolca karabiber ekleyip iyice yoğurun.
    Hazırladığınız karışımdan 16 köfte hazırlayın.
    Cacık için kalan süzme yoğurdu diğer yoğurt ile karıştırın. Zeytinyağını ilave edip tuz ve karabiber ile tatlandırın.
    Sarmısağı soyun. Presten geçirip ezin. Kalan salatalık küpleri ile birlikte yoğurda ilave edip iyice karıştırın. Dilerseniz üzerine bir miktar nane ekleyebilirsiniz.
    Sıvıyağı bir tavada kızdırıp köfteleri önlü arkalı pişecek şekilde 5-6 dakika kızartın. Tabaklara paylaştırıp üzerlerine birer kaşık cacık ilave edin.
    Köfteleri birer dal dereotu ile süsleyip servis yapabilirsiniz.

    TAVUK ÇORBASI


    Malzemeler

    1/2 su bardağı pirinç
    7,5 su bardağı tavuk suyu
    4 yumurta
    2 limon suyu
    2 sap maydanoz (ince kıyılmış)
    1/2 kahve kaşığı karabiber
    1 çay kaşığı tuz

    [​IMG]

    Hazırlanışı

    Pirinçleri iyice yıkayıp 30 dakika ılık suda beklettikten sonra süzün.

    Tavuk suyunu büyük bir tencerede kaynatın. Kaynayınca pirinci ekleyip ağır ateşte 15 dakika daha pirinç yumuşayıncaya kadar pişirin. Tencereyi ateşten alıp bir kenara bırakın.

    Yumurtaları orta boy bir kaseye kırıp yumurta teli yada mikserde çırpın. Yavaş yavaş ve sürekli karıştırarak limon suyunu katın. Tavuk suyundan birer birer atarak ve sürekli çırparak birkaç kaşık ekleyin. Bu karışımı tavuk suyunun bulunduğu tencereye boşaltın.

    Tencereyi orta ateşe oturtup çorbayı 2-3 dakika pişirin. Kaynamamasına dikkat edin yoksa terbiyesi kesilir Tencereyi ateşten alıp, karabiber ve tuzu ekip üstüne maydanozu serperek servis yapın.

    SELANİK TATLISI

    MALZEMELER

    Şerbeti için

    2 bardak toz şeker
    2 tatlı kaşığı limon suyu
    1,5 bardak su

    Hamuru için
    7,5 kahve fincanı un
    3,5 kahve fincanı tereyağ
    1 kahve fincanı pudre şekeri

    Muhallebisi için
    3 bardak süt
    1 kahve fincanı nişasta
    4 yumurta
    1/2 tatlı kaşığı tuz

    [​IMG]

    HAZIRLANIŞI

    Sütü bir tencerede kabarana dek kaynatın. Süt kaynamaya yüz tuttuğunda tuz ve nişasta karışımını çabuk çabuk yedirin. İyice karışınca tekrar ateşe koyun. Karıştırarak nişastalı sütlü boza kıvamına telene kadar pişirin. Soğumaya bırakın. Unu hamuru yoğuracağınız yere eleyin. Pudra şekerini de unun üzerine eleyin. Ortasını havuz gibi açın ve içine azar azar eritilmiş tereyağını dökerken unu karıştırın. Yağın katılması sona erince karışımı yoğurarak hamur haline getirin. Daha sonra içi iyice yağlanmış tepsiye boşaltın ve bir spatula yardımıyla bir parmak kalınlığında olacak şekilde düzeltin. Tepsiyi orta ısılı fırında üstü pembeleşene dek pişirin. Hamur fırında pişerken soğumuş muhallebiye yumurtaları teker teker ekleyin ve bir çatal yardımıyla karıştırarakyedirin. Sonra fırından çıkan hamurun üzerine boşaltın. Bir spatula yardımıyla üzerini düzeltin. Üstü pembeleşince fırından alın ve kenarda soğumaya bırakın. Şeker ve suyu bir tencerede karıştırıp kaynatın. İnmesine yakın limon suyunu ekleyin ve koyu bir şerbet haline gelince baklava biçiminde dilimlediğiniz tatlının üzerinde gezdirin. Tatlı şerbeti iyice çektikten sonra servis yapabilirisiniz.