Yumuşak Poğaça Tarifi

'Damak Keyfi' forumunda EyLüL tarafından 22 Temmuz 2011 tarihinde açılan konu


  1. Yumuşak Poğaça Tarifi
    Resimli Yumuşak Poğaça
    Yumuşak Poğaça Tarifi Resimli

    [​IMG]
    Malzemeler:
    1 paket margarin (oda sıcaklığında)
    1 çay bardağı sıvı yağ
    1 çay bardağı ılık su
    1 çay bardağı ılık süt
    1 çay bardağı yoğurt
    1 tatlı kaşığı tuz
    2 yemek kaşığı şeker
    1 paket yaş maya
    aldığı kadar un

    Üzeri için:
    Yumurta sarısı

    Yapılışı:

    Ilık sütün içine önce şeker sonrada yaş maya konup eritilir ve genişce bir kabın içine dökülür.
    Sonra diğer malzemelerde yavaş yavaş eklenir ve en son un eklenmeye başlanır.
    Kulak memesi kıvamında yumuşak 1 hamur elde edilir.
    Üzeri örtülüp en az yarım saat dinlendirilir.
    Daha sonra hamurdan parçalar kopartılıp istediğiniz şekil verilir tepsiye dizilir.
    Mutlaka tepsidede 15-20 dakika mayalanması beklenmelidir.
    Hamurlar tepside şişecekleri için hamurdan parçaları büyük büyük koparmayın.
    Üzerlerine yumurta sarısı sürülüp 180 derece fırında ortalama 20 dakika üzerleri kızarıncaya kadar pişirilir.