Yumuşak Pasta Keki (Pandispanya)

'Damak Keyfi' forumunda Burcu tarafından 29 Nisan 2014 tarihinde açılan konu


  1. Sünger gibi yumuşacık bir pasta keki yapmak hayal değil. Hazır pasta kekleri almaya artık mecbur değilsiniz. Vereceğimiz tarif ile yumuşacık pasta kekleri yapacaksınız.

    • Oda sıcaklığında 4 adet yumurta
    • yarım çay bardağı ılık su
    • 1 su bardağı toz şeker
    • 1/4 limonun suyu
    • 1 paket kabartma tozu
    • 1 paket şekerli vanilin
    • 1 su bardağı una ilave olarak 1 çorba kaşığı un
    • 1 fiske tuz
    • isteyen limon yada portakal kabuğu rendeleyebilir
    Şimdi yapacağımız işlemlere dikkat. Yumurtanın sarısını ve beyazını ayrı kaplara ayırın. İkisiyle ayrı ayrı işlem yapacağız.

    Yumurtanın sarısını toz şekerle krema haline gelene kadar çırpın çeyrek limonun suyunu ve ılık suyu ilave edip iyice çırpın vanilini, kabartma tozunuda ilave ettikten sonra unu havadan eleyerek ilave edin tahta bir kaşıkla iyice karıştırın
    pandispanya.
    Diğer kapta yumurtanın beyazını bir fiske tuzla kar beyazı olana kadar yüksek devirde iyice çırpın, önceden yaptığınız kek karışımına ilave edip tahta kaşıkla karıştırın ve altı yağlanmış ve unlanmış kelepçeli kek kalıbına dökün kek kalıbının hafif hafif tezgaha bir kaç defa vurun içindeki hava kabarcıkları yukarı çıksın

    Pasta Kekimizi Önceden ısıtılmış 180 derecede pişirin. Pasta Kekimiz pişerken fırının kapağını piştiğinden emin olmadan sakın açmayın.