Yumurtalı Isput Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda Meryem tarafından 16 Şubat 2012 tarihinde açılan konu


  1. Yumurtalı isput nasıl yapılır
    Yumurtalı Isput hazırlanışı




    Yumurtalı Isput malzemeleri:

    1 kg. ısbut
    100 gr. margarin
    3-4 adet yumurta
    2 baş soğan
    50 gr. kıyma veya pastırma
    yeterince tuz ve karabiber


    Yumurtalı Isput yapımı:

    Isbutlar iyice yıkanır, atık kısımları kesilip ayıklandıktan sonra 2 cm. uzunluğunda olabilecek şekilde doğranır. Tencereye konulan ısbutların üzerini örtecek kadar su konularak ateşte pişirilir. Haşlana ısbutlar ılıyınca avuç içinde sıkılarak başka bir kaba alınır. Ayrı bir tencerede de yağ eritilerek önce doğranan soğanlar kızarıncaya kadar birlikte kavrulur. Bu kez diğer kaptaki ısbutlar soğan veya kıyma tenceresine konularak birkaç dakika daha kavrulduktan sonra içine yumurtalar kırılıp yeterince tuz ve karabiber ilave edilerek karıştırılır.Yumurtalar pişince yemek ateşten indirilir. Sıcak olarak servis yapılır.

    Afiyet olsun...


    [​IMG]