Yumurta Tatlısı Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda Merve tarafından 4 Mayıs 2012 tarihinde açılan konu


  1. Yumurta Tatlısı Tarifi

    Yumurta Tatlısının Yapılışı

    Yumurta tatlısı malzemeleri:
    2 yumurta
    8 kaşık yoğurt
    1 çay kaşığı karbonat veya 1 paket kabartma tozu
    1,5 su bardağı un ( 2 parmak eksik)
    Kızartmak için sıvıyağ
    Şerbet: 2 su bardağı şeker ve 2 su bardağı su kaynatılır


    [​IMG]

    Yumurta tatlısının yapılışı: Derince bir kap içerisine yumurtayı, yoğurdu, unu ve kabartma tozunu ekleyerek kek kıvamında bir hamur hazırlayalım.Kızdırılmış yağa ( orta ateşte tutulacak) , 1 yemek kaşığı dökelim.Şeklinin düzgün olması için hamurlarımızı yağa bıraktıktan sonra 2-3 saniye içinde hemen ters çevirmeliyiz, çevrilen taraf kızarınca tekrar diğer tarafı çevirerek kızartalım.İlk çevirme işlemi hemen yapılması gerektiğinden , hamurlar yağa ikişer veya üçer bırakılmalıdır.Hamurların hepsini bu şekilde kızartalım.Kızaran hamurlarımız biraz ılıyınca , yine ılımış şerbetimizi üstüne dökelim.15-20 dakika şerbetin çekmesini bekleyelim.Ilık veya soğuk olarak servis yapalım.

    Afiyet olsun....

    alıntı