Yumurta Dolması

'Damak Keyfi' forumunda YAREN tarafından 18 Ağustos 2008 tarihinde açılan konu


  1. Yumurta Dolması

    [​IMG]
    Yumurta - 4 tane

    Dereotu – 3 dal

    Sarımsak - 1 diş (isteğe göre)

    Mayonez

    Yumurta çok katı şeklinde haşlanır. Uzunlamasına yarı yarıya bölünür ve içlerinden sarısı çıkarılır. Dereotu ince doğranır, tuzlanır ve çatalla biraz ezilir, suyu çıkana kadar. Sarımsak ince rende yapılır. Yumurta sarılarını, dereotu ve sarımsak mayonez ile karıştırılır. Mayonez miktarı isteğe göre kullanılır, ancak karışımın çok sıvı olmamsına dikkat edilir. Haızrlanmış olan karışım hazırlanmış olan yumurta aklarının içine doldurulur.