Yulaflı Kurabiye Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda Elfida tarafından 11 Temmuz 2011 tarihinde açılan konu


  1. Yulaflı Kurabiye tarifi
    Yulaflı Kurabiye nasıl yapılır
    Yulaflı Kurabiye resimli tarifi

    Malzemeler




    Malzemeler
    125 gr. (1 çubuk) tere yağı veya margarin (oda ısısında)
    1/3 su bardağı kahverengi şeker
    1/3 su bardağı toz şeker
    1 yumurta
    3/4 ile 1 su bardağı arası un
    1 çay kaşığı karbonat
    1 çay kaşığı tarçın, 1/2 paket vanilya, bir tutam tuz, 1 + 1/2 su bardağı yulaf, 1/2 su bardağı kuru üzüm veya çikolata damlası, 1.2 su bardağı iri kıyılmış ceviz (arzuya göre)


    Yapılışı
    YULAFLI KURABİYE TARİFİ
    Oda ısısındaki yağı ve iki çesit şekeri genişçe bir kapta mikserle iyice kabarıp krema gibi olana kadar çırpın. Yumurtayı ekleyip çırpmaya devam edin. Unu, karbonatı, tarçını, vanilyayı ve tuzu karışımın içine eleyip tekrar karıştırın.Yulafı da ekledikten sonra en son ekleyeceğiniz malzemeleri ekleyip karıştırın. (kuru üzüm+ceviz / çikolata damlası ) Katıca ve yapışkan bir hamur elde edeceksiniz. Yağlanmamış tepsinize tatlı kaşığı dolusu kurabiye harcından alıp baska bir kaşık yardımı ile aralıklı olarak tepsiye yerleştirin. Önceden ısıtılmış 375F (185C) dereceli fırında yaklaşık 8-11 dakika kadar, kabarıp üstü hafif kızarana kadar pişirin. Daha fazla pişirmemeye dikkat edin. İlk çıkardığınızda kurabiyeler biraz yumuşak olacaktır. 1 dakika tepside bekletip hafif sertleştikten sonra spatula ile varsa tel ızgaraya veya temiz tezgaha alıp soğumaya bırakın. (Tepside kalan kurabiye tepsinin ısısı ile kuruyup sertleşmeye devam edecektir)

    [​IMG]