Yüksük Çorbası

'Damak Keyfi' forumunda YAREN tarafından 3 Eylül 2009 tarihinde açılan konu


  1. Hem besleyici hemde doyurucu bir çorba olan yüksük çorbası yöresel lezzetlerimizden biridir.Yalnız başına yenildiğinde bile doyurucu özelliği var.
    [​IMG]

    Hamuru için malzemeleri

    2 su bardağı un
    1 adet yumurta
    Yarım su bardağı su
    1 su bardağı haşlanmış nohut
    1 çay kaşığı tuz

    Köftesi için malzemeler

    250 gram yağsız dana kıyma
    1 çay kaşığı kırmızı pul biber
    Yarım limonun suyu
    2 yemek kaşığı zeytinyağı
    Tuz, karabiber

    Sosu için

    2 yemek kaşığı tereyağ
    1 yemek kaşığı domates salçası
    1 çay kaşığı tuz
    1 çay kaşığı kuru nane
    10 su bardağı et suyu
    1 adet limonun suyu

    Yapılışı

    Hamuru için gerekli malzemeleri derin bir kaba alıp yoğurun.
    Oda sıcaklığında 25 dakika dinlendirin.
    Dinlenen hamuru iki eşit parçaya bölün.
    Tezgahın üzerine un serpin hamurları yufka şeklinde açın.
    Açtığınız yufkadan şişe kapağı yardımıyla parçalar çıkarın.
    Çıkardığınız parçaları un serpilmiş düz bir tabakta bekletin.
    Köftesini hazırlamak için gerekli malzemeleri karıştırıp yoğurun.
    Harçtan nohut büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yuvarlayın.
    Teflon tavaya 2 yemek kaşığı zeytinyağ ekleyip kızdırın.
    Köfteleri tavada arkalı önlü kızartın.
    Fazla yağını alması için kağıt havlu üzerine çıkarın.
    Sosunu hazırlamak için büyük bir tencereye tereyağ alıp eritin.
    Üzerine salça ve kuru naneyi ekleyip 2 dakika kavurun.
    Et suyu, tuz ve limon suyunu tencereye ilave edip karıştırın.
    Yüksek ateşte kaynayana kadar pişirin.
    Kaynayan suya hamur, köfte ve haşlanmış nohutu ekleyin.
    15 dakika kısık ateşte pişirin.
    Dinlendirdikten sonra servis yapın.
     



  2. Cevap: Yüksük Çorbası

    :( Ne güzelmiş
     



  3. Cevap: Yüksük Çorbası

    Yapıyoruz arada güzel ve zor bir yemek :f40:
     



  4. Cevap: Yüksük Çorbası

    Paylaşım için teşikkürler hanıma yaptırcam bakalım nasıl yapacak...